Veliki pjesnički susret u Dugom Selu

Prošle godine 21. travnja u Dugom Selu u Caffe baru Stari krovovi održao se veliki pjesnički susret nakon kojeg smo tiskali zbornik prisutnih pjesnika pod naslovom „Dok vlakovi prolaze“. Uspomena na taj nezaboravan susret nas je potaknula da organiziramo i nastavak. Kao i svi filmski blockbusteri, tako i ovaj pjesnički treba dobiti svoj drugi dio.

Stari krovovi su najstarija gostionica u Dugom Selu i kontinuirano rade već gotovo 130 godina, od oko 1890. godine. Duga je povijest važnosti ovog ugostiteljskog objekta u društvenom životu Dugog Sela. Ovdje su se održavale vatrogasne zabave, plesnjaci, osnivačke skupštine, koncerti, a u posljednje vrijeme vrlo je živo poetsko okupljanje u organizaciji Kluba pisaca GK Dugo Selo.
Na poticaj i uz organizaciju Matee Andrić prošle godine se 21. travnja održao već spomenuti pjesnički susret na kojem se okupilo 50-tak pjesnika. Uz mnoštvo dobre glazbe čitalo se i pjevalo do kasno u noć.

Ove godine ćemo upriličiti drugi takav susret pod radnim naslovom „Vlakovi još prolaze“. Ako ste pjesnik ili se osjećate takvima, dođite u subotu 8. lipnja 2019. u 18:00 sati i podijelite s nama vaše stihove. Zamišljeno je da se povodom toga tiska drugi zbornik, a u njemu će biti svi prisutni pjesnici. Pravila, ako se tako mogu nazvati, jednostavna su. Tko bude došao, bit će u drugom zborniku. Neka pjesma za koju ste zamislili da ide u zbornik ne bude duža od 60 stihova.

Nemojte propustiti ovaj događaj, primamo sve: nobelovce, pulicerovce, bukere, ovdje smo svi jednaki!

Dođite i pjevajte s nama!