ZAKI BOOK

 

Zaki book je prva hrvatska knjižnična aplikacija koja omogućuje posudbu e-knjiga i predstavljena je danas novinarima. Knjižnice grada Zagreba razvile su je u suradnji sa partnerom Viva Ino te uz podršku svog osnivača grada Zagreba.

E-knjige će se posuđivati putem članskog broja i PIN-a rekla nam je Višnja Cej, ravnateljica Knjižnica grada Zagreba- a naslovi će biti čitateljima dostupni 24 sata na nad, bilo gdje. Posudba e-knjiga krenut će na dan grada kao svojevrsni dar građanima.

Ova će aplikacija zasigurno pridonijeti popularizaiji i poticanju čitanja knjiga a u početku će biti dostupna starijima od 1 godina, ali će kroz neko vrijeme krenuti i posudba dječjih naslova.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji novinarima je predstavljen idejno rješenje arhitektonskog studija UPI-2M za novu zgradu Gradske knjižnice na mjestu starog Paromlina. Tim projektom se Zagreb stavlja na europsku kartu turistički atraktivnih knjižničkih zgrada i simbola metropola, naglasila je voditeljica Gradske knjižnice Ismena Meić

ŽELJKO KRZNARIĆ