Hrvatski pjesnici gostuju u Sloveniji

Glazbeno – literarni događaj TANJA S PRIJATELJI organiziraju Goriški literarni klub GOVORICA i Kulturni centar MOSTOVNA iz Nove Gorice, koja se nalazi na samoj granici sa Italijom. Obje strane oduvijek su kulturno povezane. GLK GOVORICA djeluje 9 godina i ima približno 40 članova. Predsjednica kluba je mag. Darinka Kozinc, a sami literati prepoznatljivi su u Sloveniji, Italiji, BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

Ideja za okupljanje literata rodila se Tanji Ocelič, koja je prikupila Facebook prijatelje te ih pozvala na ovaj događaj, koji će se dogoditi u subotu, 25. svibnja 2019 u 18 sati. Prije same manifestacije, u 17 sati, održat će se otvaranje novog prostora GLK GOVORICA na Mostovni u Novoj Gorici, Slovenija.

Literati: Tanja Ocelič (SLO), Lean Radić (HR), Sandra Petrž (HR), Marijan Lončarić (HR), Mario Lovreković (HR), dr. Tanja Badalič (SLO), Miro Lončarić (HR), Ivanka Konstantino (SLO), Mihael Arčon (HR) te mag. Darinka Kozinc (SLO).
Glazbene točke: Sandra Petrž (vokal) i Mihael Arčon (gitara).
Zaplesat će Plesni ansambl TAN-DEM iz OŠ Dornberk, a moderatorica programa je Dragana Marošević

Događaj podupiru i JSKD – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i ZKD – Zveza kulturnih društev Nova Gorica u okviru TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE, koji se u Sloveniji održava od 17.05.2019 do 26.05.2019.