VEČERI NA GRIČU

Ovogodišnji bogati programa Večeri na Griču nećete gledati kao i lani na Griču već na ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt, priopćeno je danas novinarima na tiskovnoj konferenciji.

-Zbog toga što ćemo preseliti na ovu izuzetnu ljetnu pozorniu muzeja u samom središtu grada, ovogodišnje večeri nose ime Večeri na Griču na službenom putu -rekao nam je ravnatelj koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević, organizator ove ljetne maniestacije- O 3. do 18.lipnja  održat će se devet večeri ispunjene programima za sve ukuse s tim da će se neki koncerti održati u u dvorani Lisinski te crkvi svetoga Blaža.

Večeri na Griču se održavaju uz potporu Ministarstva za kulturu te grada Zagreba pa je tom prilikom zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević naglasila kako su rijetki gradovi u Europi koji imaju toliko ljetnih kulturnih događaja koji su dostupni velikom broju građana a predstavljaju i dio turističke ponude metropole.

Večeri na Griču otvorit će 3. lipnja kreativni vizionari klasične glazbe Janoška Ensemble. Dva dana kasnije nastupit će uzbudljiv britanski a capella sekstet The Queen’s Six, koji živi u dvorcu Windsor i redovno nastupa pred kraljevskom obitelji. Potom nas očekuje svestrani nagrađivani pijanist i skladatelj Matej Meštrović sa svojim projektom Expresto, te raspjevana obitelj Surian s izvedbama songova iz legendarnog mjuzikla Jalta, Jalta.
U sklopu programa čast je najaviti i nastup velemajstora usne harmonike Gianluce Littere i Double Breath Jazz Quarteta.
Mlade snage, odnosno mladi glazbeni geniji koji će 14. lipnja iznimno otputovati na nastup u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog su violončelistica Latica Anić i pijanist Lovre Marušić uz Zagrebačku filharmoniju i maestra Vetona Marevcija, a uz senzacionalan njemački dječački zbor Augsburger Domsingknaben događanja se vraćaju na Ljetnu pozornicu Muzeja za umjetnost i obrt.
Pretposljednji koncert održat će švicarska pijanistica i skladateljica, nekadašnji wunderkind – Rahel Senn, dok će ‘službeno putovanje’ ovogodišnjih Večeri na Griču završiti 18. lipnja s nastupom istarske vile, kantautorice, pjesnikinje i glumice Elis Lovrić.
Ulaznice za svaki koncert po cijeni od 100 kn potražite na blagajnama Lisinskog, blagajni Muzeja za umjetnost i obrt te na internetskim stranicama www.lisinski.hr i www.ulaznice.hr.