SLUTNJA JE ZLATO

Neki kažu da je mudro šutjeti. Ili : Ostao bi pametniji da se nisi javio.-  ili tako nekako.

Kad vidimo koliko ljudi šuti pomislili bismo da nam je narod iznimno mudar i pametan. A znamo da baš i nije tako.

Uglađeni likovi s misijom preuzeše uzda plemenitih konja i cimaju ih kud hoće, više unazad, više sebi nego ikom drugom, nego svima ostalima.

A ti plemeniti nekad rzaju, nekad se malo trzaju, ali poslušno klimaju svojim glavama i dopuštaju da ih silnici vode kud oni hoće, snagom njihovih mišića, a okrutnošću svojih karaktera.

Na svijetu jedino mijena vječna jest, reče netko zaista mudar, onaj koji nije šutio, a to spoznade i naša precjednica, pa se radikalno odrekla najdesnijih, svoje ljepote i seksipila, jerbo mora pokušati dobiti novi mandat s novim pristupom.

Ni Marijana više nije na pobjedničkoj listi pa skuplja u zadnji čas potpise preko fejsa, a SDP-ova lista mudro oblikovana i od onih koji “previše” mudruju aktualnom predsjedniku.

MOST se još uvijek traži, a Živi zid se našao, na nizbrdici.

Milan, nepobjediv u brojnim utakmicama, ali s modricama na koljenima, promukao od mudrovanja, a da šuti bar bi mu grlo bilo bolje.

Plenki frče svoj vjenčani prsten i igra se šakama, a nedavno se previše zaigrao u funkciji povrijeđenog “anemičnog” da ih je skoro upotrijebio s kinetičkom energijom transmitiranoj u facu Nikole Grm-o je.

Sindikalci Uljanika uplakani. Dosta su pričali, malo uvjerljivog rekli. Stečaj – o kako to gordo zvuči. Srateška grana . o kako je suha i puknuta. IDS – o kako to časno i autonomno zvuči. Famozno.  Nekretninozno.

Dario predavač na faksu. O, zar se i to može. Zločin i kazna. Kaznica. Katedra. Kler. 3K. Tri na K, sve u K.

Žalac od ose ili pčele moraš izvaditi van iz bose noge ili iz prsta. Iz Vlade  ne moraš, s liste za EU izbore možeš, iako nisi morao.

I ona nosi minicu. Zašto? I ona vozi Mercedes. Zašto?

Dalija je prva na listi START-a. Neka je. Iako znamo da neće u EU parlament, da i dobije glasove i da poželi. Zna da ne bi trebala, raspali bi se u START-u. Nije ona bedasta. Čuva se za pravoga.

Možda bi bilo bolje da sam šutio, ali vi ne bi onda znali kako sam neopisivo “mudar”.

Op.a: Mudar : od grčke riječi muda, što znači jaja.

 

Za ZG-KULT: M. Strižak