„Daruj krv za prijestolje“

Likovi jedne od najpopularnijih serija u povijesti televizije „Igra prijestolja“ (Game of Thrones) su tijekom prethodnih sedam sezona mnogo puta krvarili u borbi za Željezno prijestolje. U sklopu globalne akcije „Daruj krv za prijestolje“, HBO Adria i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu pozivaju sve fanove serije i ostale zainteresirane građane da učine isto i daruju krv. Vaša plemenita gesta pomoći će mnogima te će ujedno biti pravi izraz počasti najiščekivanijoj seriji godine.

Fanove ovim putem pozivamo da krv daruju od 3. – 5. travnja od 7:30 – 19:00 u prostorijama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu (Petrova 3, Zagreb).

Akcija darivanja krvi kulminirat će 6. travnja od 10:00 – 15:00 velikim događajem “Daruj krv za prijestolje”, u zagrebačkom parku Zrinjevac, gdje će darivatelji i ostali posjetitelji ujedno imati priliku sjesti na zloglasno Željezno prijestolje te na trenutak zavladati Westerosom.

Darivatelji krvi će za svoju plemenitost bit nagrađeni prigodnim GoT majicama koje će se dijeliti do isteka zaliha te će imati prednost prilikom fotografiranja na Željeznom prijestolju.

„Daruj krv za prijestolje“ dio je globalne HBO akcije darivanja krvi „Bleed For The Throne“, koja će biti realizirana diljem svijeta: u SAD-u, Norveškoj, Švedskoj, Južnoj Africi, Keniji, Gani, Bocvani, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji i Hrvatskoj.

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Georgea R. R. Martina, „Igra prijestolja“ epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena u zemlju Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. Premijera posljednje sezone serije „Igra prijestolja“ bit će 15. travnja kada će prva epizoda biti dostupna putem HBO GO usluge, a istog dana će biti emitirana i na HBO kanalu – istovremeno s američkom premijerom u 03.00 h i ponovo u 20.00 h.

U okviru inicijative „Daruj krv za prijestolje“ najvatreniji fanovi ove hit serije okupit će se s ciljem da zajedničkim snagama povećaju svijest o važnosti darivanja krvi i doprinesu smanjenju nestašica zaliha krvi u svijetu. Bez obzira na to kojeg lika iz serije želite vidjeti na Željeznom prijestolju, i vi možete dokazati da ste heroj dostojan Westerosa time što ćete pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Više informacija o darivanju krvi potražite na stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu na sljedećem linku:
http://hztm.hr/hr/content/2/darivanje-krvi/14/o-darivanju