Ako tražiš nekoga

Autor:Miroslav Šantek

U dugoj karijeri Prljavog kazališta, autor pjesama Jasenko Houra – Jajo je i otpjevao mnoge. Neke zato jer je morao – kao cijeli album Heroj ulice, jer je tadašnji pjevač Davorin Bogović umjesto odlaska u dogovoreni studio i snimanje albuma odlučio otići na more, pa se htio ili ne, Houra morao uhvatiti mikrofona. Nakon odlaska Bogovića, za mikrofon je stao Mladen Bodalec i ta shema traje i danas. No, Houra je otpjevao i pjesmu Ako tražiš nekoga s albuma Dani ponosa i slave iz 1998. i ta pjesma je standarni hit na listi njihovih koncerata. No, doživjela je i neke covere.

Nina Kraljić je mlada pjevačica iz Lipovljana u Sisačko – moslavačkoj županiji za koju oni koji se razumiju u glazbu i glasovne mogućnosti nekog pjevača tvrde da je ona jedan od pravih glasovnih bisera i talenata. Nina je postala poznata kao pobjednik natjecateljeske emisije The Voice – najljepši glas Hrvatske 2015. s kojim je počela njena glazbena karijera koja ju dovela i do tog da predstavlja 2016. Hrvatsku na Eurosongu. Njena glazba balansira na granicama pop glazbe, etna i world glazbe. Mješavina koja ima svoju odabranu publiku, a nedavno je u još jednoj televizijskoj emisiji A strana u duetu s Martinom Đurđević otpjevala Hourinu Ako tražiš nekoga i ta izvedba je ušla pod kožu mnogim ljudima.

Ovog petka Nina se odlučila na svoj prvi veliki koncert i odabrala je za tu prigodu zagrebačku Tvornicu koju nije nikome lako rasprodati. Publika koja je došla na koncert dobila je dva sata i 15 minuta čistog užitka prepunog emocija, eteričnosti i senzualnosti.Pun pogodak za sve one koij vole ovakav glazbeni izričaj. I video kamera je zabilježila taj trenutak kad joj se na pozornici pridružila Martina Đurđević i znate, ono: Uzmi me, to je sudbina…..

https://www.facebook.com/marijicica/videos/10157098773520480/