Zavezali psa za tračnice i čekali da ga pregazi vlak

Autor: Miroslav Šantek

Društvene mreže su eksplodirale od bijesnih komentara korisnika koji su vidjeli uznemiravajuću i tužnu objavu.

Naime, u ruskom okrugu Gatčina u Lenjingradskoj regiji, nedaleko od željezničke stanice Antropšino, nepoznati počinitelji su napravili okrutnu stvar – za tračnice su zavezali psa i ostavili ga sigurnoj smrti koja bi se dogodila u naletu električnog vlaka. Bešćutnost nad ovom uplašenom i jadnom životinjom je za većinu ljudi neshvatljiva, ali na sreću priča se dobro završila po nesretnu životinju.

Vlakje doista i naišao, ali je vlakovođa primjetio psa na svom putu, davao je zvučne signale, a onda je shvatio da je pas zavezan i da se ne može maknuti. Povukao je kočnicu i na vrijeme zaustavio vlak.

Nesretnu životinju su preuzeli tamošnji aktivisti udruge za zaštitu životinja, a njihova predstavnica Veronika Veršinina je izjavila da su se već i prije susreli sa sličnim slučajevima – prošlog prosinca su također okrutni počinitelji zavezali psa za tračnice i koji je u naletu vlaka ostao bez šape, ali ga je jedan dobrotvor poslije tog užasnog slučaja udomio.

Ruski mediji pišu da je rukovodstvo Oktobarske željeznice odlučilo nagraditi vlakovođu koji je na vrijeme zaustavio vlak i spasio uplašenu životinju.