Mali pregled (nes)vijesti

RATNIK SRUŠIO AVION

Lijepo je u HR novinarima. Tema imamo na razbacivanje, samo nemamo love. Nitko ne plaća komentare i dobre priče, kolumne, osim tvrtki koje se reklamiraju i onih podobnih medija koji proizvode priče u interesu naručitelja. Slava im i hvala.
MI takvih nemamo pa koristimo priliku pohvaliti ratnika koji je konačno srušio, ne jedan avion nego cijelu eskadrilu, a znao je od početka da će dotična eskadrila pasti.
Što ne blagoslovi USA nema šanse za prolaz.
Ali stolice se drži kao pijan plota, prizemljen i smiren, hladan kao špricer, naš ratnik, naš heroj…

ŽIVI SINČIĆ OPALIO ZIDARSKI ŠAMAR RATNIKU

Naš ratnik je ponovo napadnut. Rekoše mu da je morao znati, da je plaćen da zna, da je Izrael trebao Lijepoj našoj isplatiti neku pinku za propali posao. Jasno da je trebao.
Deset posto odštete moglo se pošteno podijeliti oštećenim stranama. Možda je bilo malo rizično. Nešto je trulo u državi Izrael.

NEZNALICA MEKOG SRCA

INDEX napisao priču o premijeru koji nikad ništa ne zna. Kad god je nešto mutno on nije znao, nije vidio, nije dobio, nije upućen. Pa možda mali i nije.
Zar želite prekid tradicije neznalica? Pa čovjek ne bi valjda bio premijer da sve zna. Zato ima more savjetnika, kao i ona. Naša lijepa.
S Pantovčaka.

NAKAZA

Kažu da je neki dečko unakazio spomenik pokojnom predsjedniku HR. Dečko treba dobiti odlikovanje, ako je uspio ovaj spomenik učiniti još nakaznijim. Orden Kralja Petra Prpimira Veličanstvenog. Malo tko prepoznaje u glavi spomenika glavu Franje Tuđmana.
Srp i čekić možda čak i pomažu da otkrijemo o kom se radi. To su simboli oko kojih se dotični partizan i Titov oficir dugo smucao.
Treba li dečka kazniti? Radom za opće dobro na polugolom otoku. Neka kleše glavu dok ne potrefi sličnost pa da se ista pod hitno namontira, možda pod ruku spomenika uz iskrene čestitke. To je sad moderno.

ZA ZG KULT M STRIŽAK