ZEZOSKOP

JANICA
Proslavljena skijašica u zasluženoj mirovini kupuje kuću u Petrinji. Kako se priča već ju je pronašla i samo je pitanja dana kad će se doseliti u pripizdinsku metropolu.
Janica kaže da je ne smetaju prekopane ulice, nepristojni vozači i pješaci, neimaština i bahati lokalni moćnici svih vrsta, da će otvoriti u Hrastovici školu skijanja, dopremiti snježne topove i dovesti skijašku umirovljenu elitu.
Predviđa i gradnju hotela na vrh brda za kojeg je već kupila zemljište i u tijeku je ishođenje potrebnih dozvola za gradnju.
Projekt je sufinanciran sredstvima EU.
Kao što svi Petrinjci već znaju Janica ima partnera Petrinjca i sretno mu je rodila dite 1. dana 2019.
Pa nek im je sretno. Tko ne skija bude se nasanjkao.

 

DA NAM ŽIVI, ŽIVI ZID
Eto i to smo dočekali krajem prošle godine. Živi Zid u granicama statističke greške, ali ipak, s 0.1 posto nadmašio je SDP prema podršci ispitivanih građana.
Nadamo se da oni znaju što bi s tim, mada analitičari sumnjaju u to, barem Puhovski.
Teško je reći da voliš SDP i da ti je SDP istinski važan, da imaš razuma i samokritičnosti, a da ne vidiš da svojim prisustvom radiš na kontinuiranom propadanju iste te stranke.
Bero moj, ne znam u koju skupinu pripadaš, ali mi koji promatramo sa strane mislimo da bi SDP dobio bar 5 postotnih poena samo da se ti makneš.
Pa ako vas tad nadmaši Živi, živi zid, nek vas nadmaši.
Onda ćete sigurno znati na čemu ste.

 

MALI PRINC
Lokalno ispitivanje javnosti i podrške mnogi su lokalni moćnici testirali preko fejsa. Uredno se naslikali pored bora sa ženama i djecom, unučadi. Sve neki iskreni osmijesi ili obješene face, glumimo sretne obitelji, a ljubavnice u zasjedi čekaju.
Onda oni pobroje lajkove i gadljive komentare uhljeba i ostalih pripadnika interesnih skupina pa bace analitiku. U odnosu ne prethodni Božić imamo rast lajkova od 7 posto, bez obzira što gradovi i županije propadaju, ljudi se iseljavaju, a gospodarstvo grca u blatu.
Imamo porast čestitki za 4 posto, a smajlića za čak 10 posto.
Kad bi se netko igrao govorom tijela i mimike zabilježenih prizora, analizom sadržaja blagdanskih poruka i čestitki, došao bi do istog zaključka koji se dobije i dubokom analizom hrvatskog povijesnog neuspjeha, bez obzira što je blagdanska potrošnja rekordna.
I to govori o našim bespućima povijesne neozbiljnosti. Krajem prosinca potrošili na hrpe beskorisnih predmeta, a u siječnju ćemo kukati.

 

O DEČKIMA S POSEBNIM POTREBAMA
Prema analizama ekonomista HR će i ove godine zaostajati u razvoju u odnosu na komparabilne zemlje EU.
Kad vam zemlju vode oni zaostali u razvoju; emocionalnom, socijalnom, duhovnom, psihološkom, onda ništa nije čudno.
Nije čudno ni da su dečki s posebnim potrebama, jer kome normalnom trebaju milijuni koje oni vrte oko malog prsta?
Kome normalnom trebaju toliki uhljebi i poltroni?
Kome normalnom trebaju novi, ludi automobili, premium klase ili stari ofucani, preplaćeni avioni?
Posebne su im potrebe i za odmorom, jer ih umori sjedenje u parlamentu pa svako malo spoje tjedne u plaćene odmore.
Jako su im posebne potrebe za svim mogućim prihodima i privilegijama van redovne plaće pa nema za istinske potrebe stvarnih i ugroženih građana.
I onda je to Lijepa naša?
Evo i za njih moja najiskrenija čestitka kojom im želim sreću i dug život na način ustanovljen ozbiljnom studijom da seks produžava život.
E pa jebite se, dragi naši

 

ZA ZG – KULT M STRIŽAK