SVE JE SPREMNO ZA SNJEŽNU KRALJICU

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta prvog vikenda u novoj godini okupit će se u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019. Slalomske utrke za žene i muškarce održat će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja, a u Zagrebu i na Sljemenu traju završne pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj, naglašeno je  na današnjoj konferenciji za medije.

Dan uoči svake utrke, od 18 do 19 sati, na klizalištu „Ledeni park“ na Trgu kralja Tomislava, kao dio programa zagrebačkog adventa, održat će se javno izvlačenje startnih brojeva za žensku, odnosno mušku utrku. Petnaest najboljih skijašica i skijaša, uz prisustvo brojnih zaljubljenika u skijanje, otklizat će po svoje brojeve. Atraktivne snimke izvlačenja brojeva s jedne od najfrekventnijih zagrebačkih adventskih lokacija bit će emitirane u izravnom prijenosu utrka, što će doprinijeti još većoj promociji zagrebačkog adventa diljem svijeta.

Utrke Snježne kraljice dobile su sredinom tjedna i službeno zeleno svjetlo na FIS-ovoj snježnoj kontroli, a da je Sljeme u potpunosti spremno za utrke potvrdio je i Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora slalomskih utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019. – Zagreb/Sljeme. Pavlek je također najavio da će se ove godine u izravni prijenos sa Sljemena uključiti Slovačka i kanada te da će bitii preko 200 akreditiranih novinara iz svijeta uz tristinjak domaćih.

Osim što se utrke po prvi puta odvijaju vikendom, ove godine publiku će svakako na Sljeme privući recentni uspjesi naših slalomaša. Podsjetimo, na slalomskoj utrci za Svjetski kup voženoj proteklog vikenda u talijanskoj Madonni di Campiglio Istok Rodeš osvojio je sjajno sedmo mjesto s visokim startnim brojem 66, a pritom je drugu vožnju odvozio s trećim najbržim vremenom. Vrlo uspješan bio je i Matej Vidović koji je ostvario također rezultat karijere osvojivši 18. mjesto.

„Iz godine u godinu svi u reprezentaciji s nestrpljenjem iščekujemo nastup pred domaćim navijačima, na nama najdražoj utrci na Sljemenu. Utrkama se vesele i svi ostali natjecatelji iz drugih reprezentacija koji stižu u Zagreb, jer riječ je o posebnoj stanici u Svjetskom kupu s prekrasnim ugođajem, sjajnim navijačima i boravkom u glavnom gradu koji se nalazi u neposrednoj blizini skijališta“, poručio je hrvatski reprezentativac Istok Rodeš, a uvjetima na stazi zadovoljan je Matej Vidović: „Što se tiče uvjeta, mogu reći da staza nikada nije bila u ovako dobrom stanju. Užitak nam je trenirati na njoj i vrlo smo motivirani. Vjerujem kako su i meni i Istoku rezultati iz Madonne di Campiglio dodatan poticaj da i pred domaćom publikom pokažemo što možemo. Stoga, pozivam sve navijače da nam budu vjetar u leđa i da nas što glasnije bodre na Sljemenu“.

Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2004. do 31.12.2011.) iznosi 15 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan oba dana.

Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, gledateljima je kupnjom svih vrsta ulaznica u cijenu uključen prijevoz, nastup DJ-a, hrvatska navijačka zastavica, te ponovno besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu.

Ulaznice za skijaški spektakl na Sljemenu mogu se kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr te na ovim prodajnim mjestima.

ŽELJKO KRZNARIĆ