Zauvijek tvoj

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Zima je, decembar, mokri snjegovi, svuda su tragovi tvoji ostali… malo je ovako strasno otpjevanih pjesama snimljenih na nosačima zvuka na način kao što je to uradio autor tog teksta Mladen Vojičić Tifa prije trideset godina, na albumu Konji grupe Divlje jagode iz 1988.

Bivši pjevač Divljih jagoda Alen Islamović otišao je u Bijelo dugme, a iz Bijelog dugmeta u Divlje jagode je došao Tifa. Tko je ovom “zamjenom” pjevača više profitirao teško je reći. Bijelo dugme je svakako komercijalno puno bolje prošlo s albumima Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo i Ćiribiribela, a Divlje jagode su snimile odličan,vrlo zrel, slušljiv i privlačan album – Konji i ljudima koji nisu isključivi ljubitelji heavy metal zvuka kakvog su Jagode svirale na prethodnim albumima.

Zauvijek tvoj je jedna od onih pjesama,od onih balada koje nisu doživjele svojih pet minuta onako kako zaslužuju. Danas se definitivno ne može napraviti neka slična stvar, a svake zime kad dođe prosinac ili decembar i kad mokri snjegovi prekriju zemlju ili nasip pored neke rijeke, ti stihovi jednostavno izađu iz dubine mozga i aktiviraju se. Ako ste se ikad na mjesečini i snijegu s nekim ljubili u prosincu i ostavili tragove, onda znate o čemu govorim. A ako niste – probajte.

Zima je, decembar

mokri snjegovi
svuda su tragovi
tvoji ostali

Na tren pomislim
nisam ni za šta
nikad gore godine
dušo vjeruj mi

Sjećanja me bole sva
moja ljubavi
šibaju me vjetrovi
modri vjetrovi

Zauvijek tvoj, tvoj
zauvijek tvoj, tvoj
zauvijek tvoj

Sjećam se, ti i ja
moja jedina
pamtim sve, ti i ja
plave ulice

Mjesec svud oko nas
a ti ljubiš me
topla si, drhtiš sva
da li sjećaš se

Stajala si tu kraj mene
sva u suzama
kao srna uplašena
zbunjena