PRVO PRVENSTVO HRVATSKE U PARA TEAKWONDOU

U Kombat centru HPTS u subotu je održano prvo para taekwondo prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog para teakwondo saveza te međunarodni prijateljski kup koji je okupio natjecatelje iz šest zemalja.

Danas smo održali prvo prvenstvo Hrvatske u para teakwondou rekao nam je Vlado Požežanac direktor para teakwondo saveza koji je osnovan 2016.godine, osnovani smo na inicijativu Hrvatskog paraolimpijskog odbora, što znači da smo tek na svojim pravim počecima. No, već smo do sada postigli dobre rezultate. Tako smo nakon osnivanja u Poljskoj osvojili prvu, povijesnu brončanu medalju a ove godine na eruospskom prvenstvu u Bugarskoj smo osvojili tri brončane medalje i jedno zlato tako da imamo europskog prvaka u svojim redovima.

Iduće godine para teakwondaše čeka svjetsko prvenstvo i očekuje se opet po koja medalja jer sve je više dobrih teakwondo boraca.

Imamo preko trideset članova, kaže Požežanac, a natjecatelja 14. Od ove godine imamo i kategoriju u kolicima, kategoriju natjecatelja s intelektualnim teškoćama te one s tjelesnim nedostacima. Osnivaju se i novi klubovi. U Zagrebu imamo četiri kluba, jedan u Puli, a osniva se i klub u Zadru.

Zagrebački para teakwondaši najviše zahvaljuju gradu koji im je dao prostor na mjestu nekadašnjeg Gredelja u kojem imaju sve uvjete za dobre treninge pa samim tim i preduvjete za postizanje odličnih međunarodnih rezultata.

ŽELJKO KRZNARIĆ