HNS GRADU: UREDITE TRAMVAJSKA OKRETIŠTA

 

 

Istovremeno na ookretištima tramvaja i autobusa  Savski most, Borongaj, Dubrava, Mihaljevac, Remiza i Kvatrić dnas su članovi zagrebačkog HNS-a upozorili na njihovo loše stanje. Istovremeno su naglasili kako treba što žurnije pristupiti njihvom uređenju, kao i prilagođavanju ulaza u tramvaje i autobuse osobama s invaliditetom.

Okretišta su derutna i zastarjela a istovremeno onemogužavaju osobama sa smanjenom pokteljivošću da koriste javni gradski prijevoz, naglasila je Danijela  Curiš, članica predsjedništva zagrebačkog HNS-a i Središnjeg odbora HNS-a, Zagreb kao glavni grad i znalajno turističko središte mora svim svojim građanima omogućiti dostupan javni prijevoz što podrazumjeva uređena i prilagođena tramvajaska i autobusna okretišta.

Alen Makar, predsjednik HNS-a Črnomerec je naglasio kako se okretište u Črnomercu izgradilo  za vrijeme Univerzijade, i od tada je samo rađen neki face lifting nazvavši ga retro okretištem. Ljudi ovdje trče između tramvaja i autobusa i ne postoji nikakva signalizacija koja bi umanjila opasnost za putnike.

Glani posao gradske uprave treba biti uređenje prometne i komunalne infrastrukture kako bi građanima bio što ugodniji život u gradu, rekao je gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, i tražimo od gradonačelnika da se uozbilji i počne raditi svoj posao. Nakon naših akcija da se krene u uređivanje gradskih tržnica, tražimo isto takko da se ozbiljno krene u obnovu zagrebačkih okretišta jer ovakva kakva su danas samo su sramota za grad, rekao je Stojak.

ŽELJKO KRZNARIĆ