Ana Opačak u MSU

Aleksandar Olujić

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 22. studenog 2018. u 19,00 sati održat će koncert splitska pjevačica Ana Opačak.

Ana Opačak postala je poznata svima u Hrvatskoj nakon nastupa u prvoj sezoni TV showa The Voice. Tom je prilikom publiku osvojila odmah prvim nastupom izvodeći čuvenu pjesmu Je Suis Malade francuskog šansonjera Sergea Lamae. Iako u svom repertoaru ima i drugih pjesama, ljubav prema francuskoj šansoni Ana gaji odavno. Već s napunjenih osamnaest godina nastupila je prvi puta na Večeri francuske šansone na kojoj je potom nastupala godinama.

Ovaj nastup u MSU neće biti samo koncert na kojem će splitska pjevačica izvoditi francuske šansone već će ona i čitati pjesme velikog francuskog šansonjera i pjesnika Georgesa Brassensa, čovjeka iza čijeg imena stoji podatak o 16 zlatnih i 4 platinasta albuma ali i Grand Prix de Poésie Francuske akademije.

Koncert se održava u sklopu izložbe slikarice Jadranke Fatur „Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno“, najvažnijom predstavnicom hiperrealizma u Hrvatskoj. Posjetitelji će tako imati priliku, tako reći o istom trošku, u okviru koncerta pogledati i izložbu ove umjetnice svjetskog ranga.