U gradskoj vijećni su su u petak u povodu međunarodnog dana tolerancije dodijeljene nagrade Luka Ritz-Nasilje nije hrabrost koje su primili Tvrtko Šapina, učenik OŠ Grigora Viteza i Mislav Matijević, učenik Prve gimnazije. Obojica su, kako stoji u obrazloženju uzornog vladanja, odgovorni, svestrani i uspješni učenici koji djeluju u raznim humanitarnim udrugama i akcijama. Pokazuju veliku tolerantnost prema svima.

Nagrada se dodjeluje u spomen na tragično preminulog maturanta Luku Ritza, koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja a ove godine je stiglo na javni pozivni natječaj 11 prijedloga iz srednjih i sedam prijedog osnovnih škola.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade su uručili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine Andrija Mikulič.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U povodu međunarodnog dana tolerancije danas su u gradskoj vijećnisi dodijeljene nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Ovogodišnji dobitnici su Tvrtko Šapina, učenik OŠ Grigora Viteza i Mislav Matijević, učenik Prve gimnazije. Obojica su, kako stoji u obrazloženju nagrade uzornog vladanja, odgovorni, svestrani i uspješni učenici a zajednička im je vrlina da su socijalno osjetljivi i humani i djeluju kao volonteri u raznim humanitarnim udrugama.

Ova se nagrada dodjeljuje u spomen na Luku Ritza, srednjoškolca koji je tragično preminuo nakon vršnjačkog nasilja prije deset godina i dodjeljuje se učenicima koji pružaju pozitivan primjer svojom aktivnošću u zajednici.

Nagrade su ovogodišnjim alueratima urućili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine Andrija Mikulić.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here