ZRCALA I LABIRINTI BAŠTINE

 

 

U muzeju Mimara u četvrtak je održan državni stručni skup Zrcala i labirinti baštine koji je ove godine već drugi puta organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom kulture. Skup je održan u povodu Europske godine kulturne baštine za učitelje i nastavnike različitih profila.

Cilj nam je, učiteljima i nastavnicima približiti različite teme koje  osvještavaju važnost baštine, rekla nam je ravnateljica Agencije Jadranka Žarković Pečenković, isto tako je cilj i razvijati ljubav prema njegovanju naše baštine i razvijali razumijevanje vlastitog identiteta i kulture ali i razumijevanje i poštivanje ostalih kultura.

Predavači na skupu su bili stručnjaci razičitih obrazovnih profila a sve je skupa pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja je naglasila važnost jačanja kulturnog identiteta svakog čovjeka a s druge strane i implementaciju tih vrijednosti u odgojno obrazovni kurikulum. Narod koji nema prošlost nema niti svoje budćnosti i zato grad zagreb podupire takve skupove, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

ŽELJKO KRZNARIĆ