NOVOUREĐENI PROSTOR ZA SAVEZ ROMA

Savez Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara dobio je u srijedu na korištenje  novi obnovljeni prostor u središtu grada. Do sada se rad saveza odvijao u skučenom prostoru a u novom prostoru će biti smještena središnja knjižnica Roma Hrvatske, te redakcija novina i portala Phralipen.hr. Tu će biti i i uredski prostori Saveza a višenamjenska dvorana služit će za održavanje sastanaka te obilježavanja nacionalnih praznika Roma kao i za druge javne događaje.

Moram zahvaliti gradu zagrebu kao i gradonačelniku što smo konačno dobili ovakakv prostor u središtu grada, rekla nam je predsjednica udruge Kali Sara Suzana Krčmar, jer moram reći da je naša udruga sigurno jedna od najaktivnijih udruga u Hrvatskoj. U savezu Roma Kali Sara imamo preko četrdeset udruga koje su naši članovi. Imamo osam Županijskih vijeća, vijeća po gradovima i općinama ali zajedničko je svima djelovanje na boljitku življenja Roma.

Romi su građani grada Zagreba i nikad ih nismo dijeli od ostalih građana, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić priliko otvaranja obnovljenog prostora Kali Sare, ovakvu multietičnost, multikulturalnost i multikonesionalnost mogle bi poželjeti i druge razvijenije metropole i to je moj najveći projekt. Početak i kraj svega je čovjek i kad su Romi sretni i ja sam sretan. Jadan je onaj čovjek koji u svom srcu nema mjesta za drugog čovjeka i zato želim da ovaj prostor živi tijekom cijele godine, rekao je Bandić.

ŽELJKO KRZNARIĆ