FINALISTI VOLONTERSKOG OSKARA 2018.

 

U sklopu natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2018. zaprimljeno je 16 nominacija te je u tijeku proces odlučivanja o dobitniku/ci nagrade koji se odvija u dva kruga –  u prvom povjerenstvo odlučuje o nominiranim kandidatima koji prolaze u drugi krug natječaja. U drugom krugu građani glasaju za jednog od finalista te donose konačnu odluku o dobitniku/ci Volonterskog Oskara. Stručno Povjerenstvo odabralo je Mariju, Blaženku i Milenu kao finalistice natječaja za najboljeg volontera grada Zagreba; u drugom krugu građani glasaju za svoje favorite.

Finalisti su Blaženka Eror Matić (56),  volonterka u udruzi volontera palijativne skrbi La Ve ,Marija Vujeva (28), volonterka Isusovačke službe za izbjeglice, te Milena Štimac (47),  volonterka prihvatilišta za životinje Dumovec

Izborom finalista otvoren je drugi krug natječaja u kojem će građani glasati za kandidate koji su, prema njihovom mišljenju, dali izniman doprinos svojoj zajednici.
Glasanje traje do 27. studenog, i to elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a (www.oskar.vcz.hr), u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda.

Proglašenje dobitnika te uručenje nagrada i zahvala svim nominiranim volonterima održat će se u petak, 30. studenog. na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2018“.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje  individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

ŽELJKO KRZNARIĆ