NOVA TRGOVINA I SVJETSKO PRIZNANJE ZA ŽABAC

 

Food outlet Žabac u ponedjeljak je otvorio novu trgovinu u Importane centru a ujedno je nastavio i sa zapošljavanjem osoba koje teško mogu pronaći posao čime nastavljaju i s humanitarnom notom svog poslovanja. Uostalom, i sam koncept trgovine kojim se spašava bacanje hrane i omogućava brojnim građanima da je kupuju po povoljnijoj cijeni predstavlja novinu pa je ovaj jedinstveni poduzetnički podhvat, koji je započeo kao obiteljski startup Maria i Maje Žamboki, dobio  prestižnu nagradu osvojivši drugo mjesto na Euromonitorovom natječaju za New Concepts in Retailing 2017, u kategoriji Grocery (Trgovina). Ispred njih je samo poznati Alibaba.

Uz prisustvo izaslanika gradonačelnika grada Zagreba  Tonija Biluša. predstavnice zadruge Martinov Plašt Anđelka Bunić te socijalna radnica  Vesna Hari, predstavile su suradnju prilikom koje je zaposlen beskućnik Željko Rutič koji je i svečano otvorio ovu poslovnicu. Food outlet Žabac kao koncept danas zapošljava 32 ljudi.

 

Osim  Željka Rutiča na našoj trećoj lokaciji zaposlit ćemo i jednu osobu s posebnim potrebama koja će raditi na našem detrdžentomatu. Bez kreditnih zaduženja i s jasnim poslovnim planom razvijamo obiteljsko poslovanje. Kupci imaju povjerenja u nas, a kao što znate u našim dućanima prodaje se lom, štok i rok roba koja je u potpunosti ispravna. Jako sam ponosan što ovaj koncept spriječava bacanje hrane, rekao nam je Mario Žamboki povodom otvaranja trećeg food outleta.

 

ŽELJKO KRZNARIĆ