ŠAPA GORE ZA VOLONTERE

Četvrti puta ove godine na središnjem zagrebačkom trgu održana je akcija Udomljavanje je fora, ovoga puta pod motom Šapa gore za volontere.  Rad volontera u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba izuzetno je vrijedan, a akcija je imala cilj privući u azil Dumovec što veći broj građana koji malo slobodnog vremena, energije i ljubavi žele darovati psima.

Naime, psi u skloništu, uz smještaj, hranu, njegu i veterinarsku skrb, trebaju i šetnje te igru. Upravo su u te aktivnosti uključeni volonteri. One podrazumijevaju i socijalizaciju pasa zahvaljujući čemu stanari skloništa lakše pronalaze novi dom.

Stoga prijatelji životinja pozivaju sve iz cijele Hrvatske da posjete najbliže sklonište i upoznaju njegove štićenike te se raspitaju kako im sve kao volonteri mogu pomoći. Svaka izdvojena minuta puno će značiti psima koji ne mogu dočekati da ih netko prošeta, a druženje s njima donijet će radost i svakom volonteru.

Napuštenim životinjama može se pomoći i oglašavanjem među svojim poznanicima te promocijom udomljavanja naspram kupnje, a zasigurno će osobni kontakt biti veliki poticaj za aktivnosti koje mogu dovesti do toga da psi pronađu novi dom te lakše podnesu boravak u skloništu.

Na postavljenim štandovima moglo se dobiti više informacija o važnosti volonterskog rada i drugim načinima pomoći, a na web stranici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu: www.azilzagreb.com nalazi se i prijavnica za volontiranje.

Najvažnija poruka koja je odaslana je svakako – nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje

ŽELJKO KRZNARIĆ