PREDSTAVLJEN ADVENT U ZAGREBU

Najbolji advent u Europi počinje u subotu 1.prosinca i trajat će zajedno s novogodišnjim događanjima do 6.siječnja. Samo zagrijavanje kreće već 28.studenog dok će se svečano otvaranje održati 1.prosinca u poslijepodnevnim satima. To je naglašeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je uz ministra turizma Garija Capellia i gradonačelnika Milana Bandića advent predstavila direktorica Turističke zajednice Zagreba Martina Binenfeld.

Turistička zajednica je uz postojeće pripremila i nove programe za brojne posjetitelje grada i građane. Jedna od novih lokacija bit će Advent u Maksimiru u suradnji sa Zoološkim vrtom a tu je i Advent stara Tkalča te filmski Advent u sklopu kojeg će se u kinu Europa prikazivati božićni filmovi a prolaz sestara Baković uz sam kino će biti uređen kao set snimanja božićnog filma.

Poseban je naglasak ove godine na kulturna događanja. Naime, za vrijeme adventa će se održati čak osam različitih prigodnih glazbenih festivala. Od ostalih zanimljivosti treba naglasiti Poziv na čaj u kojem će učenici doma Marije Jambrišak otvoriti vrata svog učeničkog doma s pozivom na druženje.

Advent u Zagrebu, naglasila je Martina Binenfeld, najvažnije je događanje u Zagrebu a prošle godine je zabilježio porast od 17 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima, a očekuje se da će broj posjetitelja biti nadmašen za vrijeme ovogodišnjeg adventa. Detalji programa te sve informacije o prakiranju i ZET-ovim linijama  dostupni su na internet stranica adventa ww.adventzagreb.hr.

ŽELJKO KRZNARIĆ