Gabi i Bisera & Matija i Vasil

Uistinu je rijetka prigoda da se u jednoj večeri na pozornici dvorane „Lisinski“ nađu dvije glazbene obitelji: Dedić- Novak iz Zagreba i Hadžimanov-Veletanlić iz Beograda, koje izvode najpopularnije melodije iz svog repertoara i jazz standarde. Ovo je koncert za sve generacije, za sve one koji vole divne tekstove s porukom u vječnim melodijama koje su postale evergreeni, koje potpisuju vrhunski skladatelji Arsen Dedić, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, Đorđe Novković, Aleksandar Sanja Ilić i drugi…Poslije zajedničkih koncerata u Kotoru i Makarskoj ovoga ljeta, a prije koncerta u Kombank Areni u Beogradu, dvije dive i njihovi sinovi i nećaci zabavit će Zagrepčane i pružiti im jedinstveni glazbeni užitak.

GABI NOVAK- Jedna od najvećih pjevačica zabavne glazbe,šansone i jazza na ovim prostorima. Pobjednica mnogih festivala, dobitnica Porina za životno djelo, pjevačica osebujnog glasa, načina interpretacije i stila kojeg njeguje godinama, na zadovoljstvo brojne vjerne publike.

BISERA VELETANLIĆ- Osim toga što je jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima, osim zabavne glazbe i šlagera, već decenijama podjednako uspješno izvodi jazz i evergreene. Kako je Zagreb grad njezine djetinjstva i mladosti, posebno je emotivna na povratak u njega ovim koncertom.

MATIJA DEDIĆ I VASIL HADŽIMANOV- dvojica su svjetski priznatih jazz pijanista i glazbenika koji potječu iz glazbenih obitelji Dedić i Novak, te Hadžimanov i Veletanlić, s dugogodišnjim i uspješnim glazbenim karijerama u regiji i inozemstvu, bogatim diskografijama i mnoštvom nagrada.

U ovoj posebnoj večeri uživati ćemo uz nezboravne melodije Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemala Montena, Đorđe Novkovića, Sanje Ilića i mnogih drugih. Četvero vrhunskih interpreta i glazbenika velikih karijera garantiraju vrhunsku glazbenu večer u „Lisinskom“, idealnoj za okupljanje nekoliko generacija.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog (Trg Stjepana Radića 4, Zagreb)

20h.