Žestoke cure

Nažalost, skoro će tri godine (28.XII. 2015.) kako nas je napustila jedna od rock zvijezda, za mnoge ljubitelje žestokog rocka jedan od najvećih ikada – Ian Fraser Lemmy Kilmister, engleski glazbenik, gitarist,pjevač i tekstopisac, osnivač i frontmen rock sastava Motorhead.

https://youtu.be/pWB5JZRGl0U

Njegova smrt je zauvijek prekinula tu rock magiju koja se uživo odigravala punih 40 godina. Ostale su snimke na 22 studijska albuma, gomile koncertnih audio i video zapisa, nebrojeni članci u novinama i internetu, televizijske i video snimke fanova sa svih krajeva svijeta – Motorhead je i dalje vrlo živ i nikad neće biti zaboravljen.

Mnogi hard rock i heavy metal bendovi na svojim počecima izvode covere Motorheada, a postoje i ljudi koji su odlučili nastaviti priču i legendu Motorheada svirajući njihove pjesme po cijelom svijetu. Jedan od tih bendova stiže prvi put u Hrvatsku i to večeras u zagrebački rock klub HARD PLACE (Hrvatske bratske zajednice 4), a radi se o talijanskom bendu kojeg čine tri žestoke cure koje su se nazvale Motorqueens – European Female Motorhead Tribute.

One dolaze iz Parme i u ovom sastavu sviraju tri godine: JENNY – Lemma Basstard,
ELISA – Filippa Campanabella, VERONICA – Vikkey Dee, a upravo su sletjele na hrvatsko tlo i održavaju trodnevnu mini koncertnu turneju koju su započele sinoć u Rijeci, večeras su u Zagrebu, a sutra u Puli.

Tko voli ovakav zvuk, tko voli žestoki rock i Motorhead – pravac HARD PLACE. Upad je free, a dobra zabava zagarantirana.

M.Šantek