Pavao Anić: Ostvarit ću san i nastupiti sa Zvonkom Bogdanom

Pavao Anić je prošle jeseni bio pod velikim zanimanjem medija. Naime, ovaj slijepi mladić savršenog sluha i osjećaja za sviranje harmonike i pjevanje sevdaha prijavio se u vrlo gledani show Nove TV – Supertalent i rasplakao i oduševio i publiku, žiri, a i milijune gledatelja ispred malih ekrana. Pavao je rodom iz Mošćenice – malog mjesta koje spaja gradove Petrinju i Sisak, mjesta pored zloglasne Kotar šume – prve linije bojišnice Domovinskog rata zatrovane bezbrojnim minama od kojih su smtrno nastradali mnogi stanovnici Pavine ulice – život nije uopće mazio ovog dečka, ali on se nije predao. Naprotiv,odlučio je živjeti najbolje što može i preko pjesme i svirke unaprijediti si život. Pavu znaju mnogi i prije televizijske emisije, a uskoro ćemo ga moći opet vidjeti i čuti – prezicnije sutra 25. listopada kada će s početkom u 19,30 sati  u Sportskoj dvorani Brezovica u sisačkom Capragu nastupiti s velikim imenom starogradske glazbe – čuvenim Zvonkom Bogdanom, a sve u sklopu akcije  Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije organizatora ovog donacijskog koncerta za nabavu kombi vozila za potrebe udruge.

U zadnje vrijeme bavim se studiranjem na FFZG, smjer pedagogija, a glazbom se bavim onoliko koliko mi vrijeme dopušta –  uglavnom vikendom, jer zbog preseljenja u ZG i prilagodbe na novi grad i prostor trebam više vremena za to obzirom da sam slijepa osoba! Nastupati na istom koncertu sa gospodinom Zvonkom Bogdanom za mene je velika čast i ostvareni san o kojem sam samo mogao sanjati slušajući njihovo muziciranje preko YouTube kanala, a pošto se bavim sevdahom, muzikom koja je bliska starogradskoj glazbi jer su sevdah i starogradska glazba kultura jednog vremena koje neće nikada proći,to je baština koju treba čuvati od zaborava i mi mladi je učimo od starijih kolega. Ljubitelje dobre glazbe i svu cijenjenu publiku sutra na koncertu očekuje malo sevdaha kao uvod pošto sam ja nositelj akcije “I MI ŽIVIMO TU” koja je započela  prošle god. koncertom sevdaha u Petrinji, a završit će cijelovečernjim koncertom glavnog gosta Zvonka Bogdana i 8 tamburaša. Nadam se da će svi koji dođu uživati u glazbi kao i mi sami, a ujedno se zahvaljujem u svoje osobno ime i ime udruge slijepih SMŽ-Sisak svim pokroviteljima i sponzorima te građanima cijele Županije koji su se odličili kupiti ulaznicu i podržati našu akciju! – kaže Pavao Anić.

A Zvonka Bogdana doista nema smisla predstavljati. Ovaj stari majstor je sutra tu i na vama je jedino da uživate u pjesmama i tekstovima koji sasvim sigurno mnoge pogađaju u dušu. Već godinama.

M.Šantek