Večeras svira B#

Večeras u zagrebačkom klubu HARD PLACE (Hrvatske bratske zajednice 4) s početkom u 21,30  nastupa grupa B#.

Večer koja će biti potpuno u znaku autorskih stvari na koje smo iznimno ponosni.
Pošto početkom sljedeće godine izdajemo svoj prvi album na kojem će se naći 11 pjesama, 8 od njih izvesti ćemo u prvom dijelu,
a večer ćemo završiti s nekoliko covera tek toliko da ne zaboravimo svoje prave korijene.
Stoga, pozivamo sve svoje frendove i simpatizere našeg benda, kao naravno i sve ostale zainteresirane, da dođu, i da nam daju svoj feedback da vidimo da li smo na dobrom glazbenom tragu.

o bendu
——–
B# je blues rock band formiran 29.01.2015., a sastavljen je od iskusnih zagrebačkih glazbenika koji dugi niz godina sviraju različite glazbene pravce poput: bluesa, rocka, jazza, fusiona…
Band se ipak najviše deklarira i izražava u raznim izvedenicama bluesa, a odlikuje ga izuzetno snažna i uvjerljiva izvedba i dinamika u tromeđi vokala, gitare i ritam sekcije.

Svira svoje vlastite autorske pjesme i obrade raznih blues legendi, kao i mnogobrojne blues standarde uglavnom po regionalnim klubovima i festivalima.

Kroz dosadašnji period, surađuju s raznim glazbenicima blues i rock scene, gdje posebno ističu suradnju s Krešom Oremušem kojeg svojataju i kao vanjskog petog člana.

Nastupaju na više Zagreb International Blues Festivala, a na 6. nastupaju zajedno i s Vedranom Božićem najproslavljenijim hrvatskim gitaristom.
2015. godine postaju regionalni pobjednici 7th Croatian Blues Challenge-a u Zagrebu.

2017. godine bandu pristupa Marija Gašparić kao glavni vokal i nova ikona koja bend diže na sasvim novu razinu.

Jedna lijepa glazbena priča dolazi u jesen 2017. kada dvojac iz benda (Marija Gašparić i Nenad Mađerić) kao duet pod nazivom Two Blue pobjeđuju na 9th Croatian Blues Challenge-u u Zagrebu i odlaze u Memphis na 34th International Blues Challenge, najveće svjetsko natjecanje u bluesu.
Nakon povratka iz USA, band na krilima uspjeha počinje intenzivno raditi na svojim autorskim pjesmama i live svirkom osvajati srca svih zaljubljenika u tu vrst glazbe.

Članovi benda:
Marija Gašparić (vokal)
Darko Andročec – Nash (bubanj)
Hrvoje Kaučić – Chaos (bas)
Nenad Mađerić – Kljus (gitara)

https://www.facebook.com/bsharpbluesband