ODRŽAN 27. ZAGREBAČKI MARATON

Zagrebački maraton 27.po redu  je okupio više od četiri tisuće ozbiljnih trkača, dakle onih koji žele da im se vrijeme izmjeri u trci maratona i polumaratona i više od tisuću građana te par tisuća školaraca koji svake godine trče

Vidno raspoloženi  direktor Zagrebačkog maratona Marko Jakopović je naglasio  kako je ovogodišnji Zagrebački maraton najveći do sada jer u odnosu na prošlu godinu je skoro 30 posto više sudionika, koji su došli iz 50 zemalja. Dobri rezultati, savršeno vrijeme i odlična utrka, to bi bila najkraće rečeno ocjena ovogodišnjeg maratona.

I u utrci građana je maraton zabilježio najveći odaziv do sada, a mamac je bila i finišerska medalja koju su organizatori uveli. Ove godine je za razliku od prijašnjih kada su start označavale poznate javne osobe, ove godine je starter bio topnik s Lotršača Alem Tutundžić, tim prije što je i na medaljama upravo kula s kojeg svakog dana top najvljuje podne.

Staza našeg maratona je potpuno ravna, naglasio je Marko Jakopović, tako da trkači vole naš maraton jer na njemu mogu postizati osobne a i druge rekorde.. Ove godine smo imali i nekoliko bendova duž staze koji su razbili monotoniju trkača. Moram reći da su nam četiri naše maratonke bile promotorice trke tako da smo zapravo i cijeli maraton posvetili ženama.

Tako se iz godine u godinu Zagrebački maraton približava onim najpoznatijim gradskim maratonima a već sada je najcjenjeniji i najprimamljiviji za nastupe u regiji.

ŽELJKO KRZNARIĆ