ZAGREBAČKI FESTIVAL TRČANJA


Dan uoči do sada najjačeg Zagrebačkog maratona na trgu bana Jelačića održan je dječji maraton koji je okupio velik broj djece,vrtićkog i školskog uzrasta.
Prije nekoliko godina smo uveli dječji maraton koji se održava uoči velikog maratona tako da popunimo cijeli vikend trčanjem,rekao nam je direktor maratona i predsjednik zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović, Održano je nekoliko utrka djece vrtića i prvih četiri razreda osnovnih škola koji su trčali različite udaljenosti od 200 do 600 metara
Nedjeljni 27,po redu Zagrebački maraton bit će najbolji do sada a najveći je sigurno jer je za 30 posto veći broj prijava sudionika s plaćenim startninama.
Mislim da ćemo napraviti ogroman pomak, rekao je Marko Jakopović, Napravili smo neke novosti pa ćemo tako imati bandove uz stazu koji će sviranjem razbiti monotoniju trčanja te navijačke grupe jer zadnjih deset kilometara je stvarno nekada teško i trkači se bore sami protiv sebe. Uglavnom očekujemo najveći, najmasovniji i najbolji maraton do sada.
Organizatori iz godine u godinu rade na tome da ovo postane najbolji maraton u regiji i svake su godine sve bliže i bliže. Ono što je najzanimljivije je da će start sutrašnjeg maratona označiti topnik s Lotrščaka a maraton će izravno prenositi Sportska televizija. Zagrepčani će se morati malo strpjeti sa svojim automobilima jer će u širem središtu grada vrijediti nova privremena regulacija prometa. No, sigurno je da će sutra Zagreb biti u središtu zanimanja svjetske atletike.

ŽELJKO KRZNARIĆ