HITNA POMOĆ OBILJEŽILA 109 GODINA POSTOJANJA

Djelatnici Zavoda za hitnu pomoć u Zagrebu svečano su obilježili 109.godinu svoga postojanja i ujedno svjetski dan oživljavanja u čemu im se pridružilo i Hrvatsko društvo za reanimatologiju Hrvatskog liječničkog zbora.
Obilježavamo danas rođendan Zavoda za hitnu medicinu koji je 16.listopada a ujedno je to i Svjetski dan oživljavanja, rekla nam je ravnateljica Silvia Hunyadi Antičević, Građanima smo tom prigodom otvorili svoja vrata da razgledaju našu kuću i naše djelatnosti a ujedno ih i poučili kako priskočiti svojim bližnjima u pomoć ako dođe do zastoja rada srca.
Zavod za hitnu medicinu ima preko devedeset tisuća intervencija godišnje te 130 tisuća sanitetskog prijevoza.
Čestitati im je obljetnicu došao i gradonačelnik Milan Bandić koji se zahvalio svim djelatnicima.
Ovako veliki grad traži 24 sata i 365 dana u godini da se djelatnici hitne odazovu na pozive građana koji se nađu u nevolji, rekao je gradonačelnik, Na stotu obljetnicu smo otvorili ovo novo prekrasno zdanje Društva za spasavanje, kako su ga prilikom osnutka nazvali njegovi osnivači Braća Hrvatskog zmaja, i ono je jedno od najljepših u Europi. Za sve ono što učine tijekom godine najviše zasluga imaju oni koji su stalno na ulicama grada a to su vozači, doktori i medicinska pratnja,

ŽELJKO KRZNARIĆ