Volonterski Oskar 2018. – počele prijave za najbolje volontere u Zagrebu

 

 

Volonterski centar Zagreb . do 29. listopada, 2018.zaprima prijave za Volonterski Oskar 2018., zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. Nagrada se od 2009. godine dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba, a provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Kandidate na natječaj mogu prijaviti isključivo neprofitne organizacije koje provode volonterske programe i u svoj rad uključuju volontere. Nominirana može biti svaka osoba starija je od 15 godina koja obavlja volonterske aktivnosti u skladu sa Zakonom o volonterstvu te ima najmanje 80 volonterskih sati u 2018. godini. Nominacijom za nagradu, volonteri dobivaju priznanje za svoj vrijedan rad te potvrdu da je njihov doprinos zajednici i društvu u cjelini prepoznat od strane organizacije u kojoj volontiraju, ali i javnosti.

Proces odlučivanja o dobitniku Volonterskog Oskara odvija se u dva kruga: u prvom Povjerenstvo odabire finaliste natječaja na temelju unaprijed utvrđenih kriterija, dok u drugom krugu građani odlučuju o dobitniku/ci Oskara glasanjem putem internet stranice www.oskar.vcz.hr ili putem glasačke kutije u uredu VCZ-a. Nagrada će dobitniku/ci biti uručena na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2018.”, koja će se održati početkom prosinca 2018.

Volonterski centar Zagreb ovom prigodom poziva sve neprofitne organizacije koje djeluju na području grada Zagreba da nominiraju svoje volontere za nagradu Volonterski Oskar te time pruže priliku javnosti da upozna pojedince koji su istinske zvijezde naše zajednice i pokretači pozitivnih promjena u društvu. 

ŽELJKO KRZNARIĆ