Ljeto u Klovićevim dvorima

Kratak prikaz sadržaja koje je Galerija Klovićevi dvori priredila za svoje posjetitelje tijekom ljeta 2022. godine.

Deveti hrvatski biennale ilustracije [do 3. srpnja 2022.]

Hrvatski biennale ilustracije je manifestacija koja od 2006. do danas kontinuirano predstavlja renomirane i nove autore na suvremenoj ilustratorskoj sceni iz Hrvatske i inozemstva.

Natječaj je ove godine imao zadatak ilustracija kao prijedlog za plakat naručitelja, s obzirom na činjenicu da tijekom 2022. godine obilježavamo 40.-tu obljetnicu djelovanja Galerije Klovićevi dvori.

U konačnici, za izložbu smo odabrali sedam hrvatskih autora, a uz njihove radove tu su i djela tri vrhunska španjolska ilustratora (što je ostvareno pomoću stipendije i potpore agencije Acción Cultural Española). Treći dio izložbe pod naslovom „Ilustracija u hrvatskom plakatu“ kao povijesna dionica predstavlja nezaobilazna ostvarenja plakatne umjetnosti 20. i 21. stoljeća.

Manuel Marsol, Yōkai, 2017.

Vodstva: Deveti hrvatski biennale ilustracije

 

  1. Individualna stručna vodstva po izložbi od utorka do petka u 17 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 17 sati
  2. Stručna vodstva za grupe građana po izložbi – po dogovoru (grupe je potrebno prethodno najaviti na prodaja@gkd.hrili broj telefona 01 4851926radnim danom od 08:00 do 15:00 i tako osigurati željeni termin.)

Vodstvo je uključeno u cijenu ulaznice!

 

Radionice

Srijeda, četvrtak i petak: 29., 30. lipnja i 1. srpnja [11:00 – 13:00]

Radionice uz Biennale ilustracije

Tjedan radionica posvetit ćemo Devetom hrvatskom biennalu ilustracije s temom izrade plakata kojim najavljujemo i pozivamo posjetitelje na izložbu, predstavu ili neki drugi događaj, a možemo izraditi i pozivnicu u tehnici kolaža, crtež ugljenom, crtež tuš i bijela kreda na natron papiru…

  1. tema: Plakat, najava ili poziv na izložbu dječjih radova naše Artionice
  2. tema: Pozivnica za moj rođendan
  3. tema: Plakat za predstavu: Tko to hoda šumom?

Za sudjelovanje prijavite svoje dijete na adresu: artionica@gkd.hr

 

Subota, 2. srpnja [11:00 – 12:30]

Artionica u Galeriji Klovićevi dvori

Izložbeni program Galerije popraćen je likovnim aktivnostima za djecu predškolske i školske dobi: prijavite svoje dijete na adresu: artionica@gkd.hr (navedite ime i prezime djeteta te starosnu dob)

 

Događaji u atriju Klovićevih dvora tijekom ljeta 2022.