Nastupom “Žive vode” u Galeriji AMZ u petak se zatvara “Cave’s Cave”

Projekt Cave’s Cave zatvara se u petak, 24. 6., s početkom u 20 sati, nastupom muzičkog kolektiva Živa voda u Galeriji AMZ, Pavla Hatza 6, Zagreb. Riječ je o jedinstvenoj pojavi zagrebačke scene koja okuplja vrsne glazbenike i umjetnike oko pojedinih koncepata ili tema. Posebno za projekt humanitarnog karaktera Cave’s Cave Maja Rivić (vokal), Django Ivan Laić (vokal), Dimitrije Simović (vokal & gitara), Leo Beslać (klavijature & flauta), Jelena Galić (klavir & kontrabas), Igor Pavlica (truba) i Vedran Peternel (zvuk) izvest će odabrane pjesme iz bogatog opusa Nicka Cavea. 

Improvizatorski muzički kolektiv Živa voda čiji se nestalni članovi i članice okupljaju oko muzički im zanimljivih tema, pružit će nam jedinstveno iskustvo interpretirajući Caveove skladbe na potpuno novi način. U interpretaciji Žive vode različiti elementi Caveovog opusa koegzistirati će u prostoru izložbe Cave’s Cave u kojem su izložena i umjetnička djela Ambre Garlaschelli, Marka Meštrovića, Nikole Pjevačevića i Danijela Žeželja uz projekciju video arhiva Caveovih nastupa Gorana Polaka poznatijeg pod umjetničkim imenom Stražarni lopov.

Cilj je projekta Cave’s Cave, uz Zakladu SOLIDARNA, prikupiti novac za Fond „Solidarno s Ukrajinom“, za pomoć ukrajinskim izbjeglicama i ruskim disidentima koji su sigurnost pronašli u Zagrebu. Usto, otvaramo prostore dijaloga za ljubitelje Caveovog stvaralaštva, naglašavajući ideju da su upravo muzeji mjesta stvaranja novih kolektiva i zajednica vođenih zajedničkim umjetničkim interesima. U slučaju Caveove „špilje“, stvaramo neformalne koalicije istomišljenika povezanih odanošću i razumijevanjem važnosti Caveovog opusa a povodom njegovog nedavnog zagrebačkog nastupa.

Arheološki muzej u Zagrebu