I ove godine od petka Mali piknik na Gornjem Gradu

Ne propustite omiljenu ljetnu piknik-priču: kreće popularni Mali piknik na Gornjem gradu!

Zagreb, 3. kolovoza 2021. – Ovaj tjedan počinje Mali piknik, šarmantno ljetno događanje koje svakog kolovoza Gornji grad pretvara u mjesto sretnih susreta i lokalnih poslastica, unoseći pravo osvježenje u gradsku ponudu kulturno-turističkih sadržaja.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Mali piknik će i ove godine na jednoj od najljepših gradskih lokacija, ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV., rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad, okupiti nasmijana lica, istražiti ljetne okuse malih lokalnih proizvođača i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču.

Mali piknik / foto: Niko Goga

Uz proizvode nekolicine malih proizvođača, nezaobilazno vino u svim bojama, craft pivu i prirodne sokove, ove godine na meni Malog piknika uskaču i raznoliki zalogaji od lokalnih i sezonskih namirnica s potpisom bistroa Vještica koji se posvećuje okusima tradicionalne kuhinje.

Mali piknik / foto: Niko Goga

Opušteni razgovori uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, starogradski romantični ambijent, lokalne poslastice i posebni zajednički trenuci male su stvari koje Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja morate posjetiti barem jednom. Stoga, ako provodite kolovoz u Zagrebu, rezervirajte najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoj par na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom…

Mali piknik / foto: Niko Goga

Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas u parku Bele IV., u petak 6. kolovoza, od 17 do 23 sata, nakon čega se Mali piknik nastavlja održavati svakog petka do kraja mjeseca. U slučaju kiše Mali piknik se odgađa za nedjelju.

Ulaz je slobodan, uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje!

Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba. Više informacija pronađite na FB i Instagram stranici Malog piknika:

https://www.facebook.com/malipiknik
https://www.instagram.com/malipiknik

Mali piknik / foto: Borut Planinc