Intimna i strastvena ‘Lulu’ očarala publiku na Lovrjencu

Dubrovnik, 1. kolovoza 2021. – Plesno-kazališno-glazbena monodrama Lulu koreografa i redatelja Staše Zurovca u izvedbi brazilske balerine i performerice Andresse Miyazato uz rumunjskog virtuoza Alexandera Balanescua na violini inspirirana dramskim Lulu komadima Franka Wedekinda oduševila je festivalsku publiku sinoć, 31. srpnja na tvrđavi Lovrjenac. Ova plesna predstava na programu 72. Igara je još večeras s početkom u 21:30 sati.

Intimna monodrama kroz prolog i šest plesno glazbenih poetskih slika-činova priča o Lulu, jednoj od najpoznatijih femme fatale u povijesti literature, a utjelovljuje je sjajna Andressa Miyazato, bivša glavna plesačica Staatstheatera Darmstadt i Musiktheatera Linz. Gracioznim pokretima i izvrsnim iskazom emocije, ona uvjerljivo iznosi priču o fatalnoj ženi koja manipulirajući prirodnom silom ženske seksualnosti želi zavladati i osvetiti se muškom svijetu, a kroz djelo prolazi preobražaj do sasvim drukčije žene kojom vlada krvotok nevinih karakteristika naglašene ranjivosti ili žene koja je jednostavno ono što jest i koja prkosi svim specifikacijama.

Andressa Miyazato, ‘Lulu’ – Lovrjenac 2021. / foto: izvor DLJI

Za glazbu zadužen je violinist Alexander Balanescu koji potpisuje skladbe te ih i uživo virtuozno izvodi na sceni. Čarobnu večer na Lovrjencu publika je nagradila dugotrajnim pljeskom i povicima Bravo! pa se ovaj dvojac više puta vraćao na poklon, gdje su im se pridružili redatelj i koreograf Staša Zurovac te oblikovatelj svjetla Marko Mijatović. Scenografiju i kostime potpisuje Bjanka Adžić Ursulov, a oblikovanje zvuka David Kent.

Alexander Balanescu, ‘Lulu’ – Lovrjenac 2021. / foto: izvor DLJI

Lulu će na Lovrjencu zaplesati još večeras, 1. kolovoza u 21:30 sati, a mjesto u gledalištu moguće je osigurati online na www.dubrovnik-festival.hr te putem servisa www.ulaznice.hr, ali i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena od 9:00 do 21:30 sati te na lokaciji izvedbe uoči početka programa. Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta.