72. DLJI – Mara i Kata vraćaju se na Svetu Mariju

Dubrovnik, 24. srpnja 2021. – Lanjska festivalska dramska uspješnica Mara i Kata, autorski projekt Saše Božića ostvaren u suradnji s Natašom Dangubić i Doris Šarić Kukuljicom, na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama imat će čak osam izvedbi u Kazermi pod Svetom Marijom i to u ponedjeljak, utorak i srijedu, 26., 27. i 28. srpnja s po dvije izvedbe u 21:30 te 23:00 sati, a zatim i 7. te 8. kolovoza u 21:30 sati. Ulaznice za sve izvedbe su rasprodane.

Mara i Kata autorski je projekt redatelja Saše Božića koji je nastao u suradnji s dramskim umjetnicama Natašom Dangubić u ulozi Mare i Doris Šarić Kukuljicom u ulozi Kate, a inspiriran je legendarnom emisijom HR Radio Dubrovnika Na posjedu u kundurica te knjigom Dubrovačke kundurice Dese Begović Mrkušić, no Mara i Kata zapravo počinju tamo gdje originalna radio snimka završava. Ovaj tandem ne prestaje kritizirati sve i svakoga svojim specifičnim humorom, tempiranim komičnim obratima, originalnim jezikom i apsurdnim prevrednovanjem pojma mudrosti svakodnevnice.

Analitičarke iz dvorišta, Mara i Kata, festivalskoj publici premijerno su se s velikim uspjehom predstavile prošlo ljeto na 71. Igrama. Ovog ljeta prvotno je u planu bilo pet izvedbi no, zbog velikog interesa publike, dodane su još tri izvedbe za koje su ulaznice također odmah rasprodane.