Održana virtualna utrka posvećena prevenciji raka jajnika

0

U organizaciji udruge SVE za NJU u subotu 22. svibnja održana je virtualna utrka u sklopu istoimene javnozdravstvene akcije „To nisu samo ženske stvari“ posvećene prevenciji raka jajnika, poticanju žena na redovite preglede i zdravije načine života.

Za utrku se prijavilo  430  sudionika koji će trčati ili šetati na 800 m ili 4 km diljem Hrvatske i u inozemstvu i tako podržali ovu javnozdravstvenu akciju i njezine ciljeve. Među sudionicima su žene i muškarci članovi klubova, članovi obitelji, prijatelji oboljelih, prijatelji Udruge, liječnici, oboljele žene, članice Udruge i korisnice Centra za psihološku pomoć.

Virtualna utrka „To nisu samo ženske stvari“

Na Bundeku su se prijepodne okupile članice tima SVE za NJU, lice kampanje Milada Rabihić te manji broj članica i korisnica SVE za NJU kako bi barem na simboličnoj razini, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, obilježile ovaj dan.

Virtualna utrka „To nisu samo ženske stvari“

Akcija se održava po četvrti put i posvećena je ženskom reproduktivnom zdravlju, osobito prevenciji najsmrtonosnijeg ginekološkog raka – raka jajnika. Podizanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti te poznavanje simptoma koji mogu ukazivati i na rak jajnika važni su za rano otkrivanje bolesti kad su ishodi liječenja puno bolji. Svi su sudionici utrke dobili letak s najosnovnijom korisnim informacijama. Iz Udruge se zahvaljuju svim sudionicima na podršci. Prihod od uplaćenih startnina bit će usmjeren za provedbu programa Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji. Akciju su podržali AstraZeneca, Sandoz, INA, Römerquelle, Gradska plinara i World Ovarian Cancer Coalition.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here