Susreti konzervatora-restauratora u organizaciji dubrovačke Znanstvene knjižnice

Znanstvena knjižnica Dubrovačkih knjižnica organizira međunarodni trodnevni stručni skup Susreti konzervatora-restauratora arhivskog gradiva i knjižnične građe te umjetnina na papiru koji će se održati od 26. do 28. svibnja 2021. godine, a bit će u potpunosti virtualni.

Nakon Rijeke i Zagreba, domaćin trećih susreta je Dubrovnik, a tema skupa je “Čuvanje znanja: dijeljenje znanja i iskustva u svrhu unaprjeđenja konzervatorsko restauratorske djelatnosti”. Namjera Skupa okupiti je konzervatore i restauratore zaposlene u knjižnicama, arhivima, muzejima, sveučilištima, kao i stručnjake iz navedenoga područja iz drugih ustanova koji se bave arhivskim gradivom na papiru i knjižničnom građom te umjetninama na papiru i pergamentu kako bi razmijenili iskustva, predstavili projekte na kojima rade te temeljem stručnih obrazloženja istih usvojili, utvrdili i poboljšali svoja znanja, kompetencije i vještine.

O SUDJELOVANJU U SKUPU

Sudjelovanje u radu Skupa je besplatno. Predavači će sudjelovati izlaganjem uz PPT prezentaciju u trajanju od petnaest do dvadeset minuta, izlaganjem uz poster, sudjelovanjem u raspravi ili kao slušatelji. Radni jezici su hrvatski i engleski. Skup je podijeljen u tri dijela. Prvi dio obuhvaća izlaganja i prezentacije djelatnosti konzervatorsko-restauratorskih
odjela i ostalih sudionika u procesu zaštite iz Hrvatske i drugih zemalja. Izlaganja će biti podijeljena u dva dana. Prvi dan održat će se predavanja na hrvatskom jeziku za sudionike iz regije, dok su za drugi dan predviđena predavanja izlagača koji nisu iz regije, koja će biti na
engleskom jeziku. Za drugi dio Skupa predviđen je okrugli stol, odnosno rasprava i prijedlozi za unaprjeđenje struke, a za treći dio virtualni posjet izložbi plakata.

Također, Dubrovačke knjižnice pozivaju sve zainteresirane koji žele sudjelovati u Skupu kao slušatelji da se prijave na e-mail adresu press.dkd@gmail.com.