Čitanje drame ‘Dječak’, prema tekstu Davora Špišića, večeras na Facebook stranici ZKM-a

Još jedna izvanredna priča u sklopu projekta “Držić u ZKM-u”, “Dječak” prema tekstu Davora Špišića, za koji je autor dobio 2. Nagradu Marin Držić za 2019. koju dodjeljuje Ministarstvo kulture RH.

Od danas, 18. svibnja u 18 sati na Facebook stranici #zekaem-a možete pogledati i cjeloviti video koncertnog čitanja drame “Dječak” u režiji Tamare Damjanović, dok je autor videa Lovro Mrđen. Glazba: Katarina Ranković.

Čitaju: Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dora Polić Vitez, Barbara Prpić, Anđela Ramljak, Milivoj Beader, Hrvojka Begović, Nataša Dangubić, Dado Ćosić, Nataša Dorčić, Zoran Čubrilo, Mia Melcher, Ivan Pašalić, Danijel Ljuboja

Foto: izvor ZKM

„Dječak“ Davora Špišića drama je nastala prema Shakespearovom „Koriolanu“. Špišić radnju smješta u poslijeratno vrijeme u kojem plamti nezadovoljstvom onih koji su ostali zakinuti u grabežu onoga što se nekoć zvalo „društvena imovina“, a moćnici na vlasti pokušavaju manipulirati ratnim herojem, braniteljem što se pretvara u izdajnika koji srlja u smrt. Priča jet o manipulaciji elita koje će napraviti sve samo da bi ostali na vlasti; masama kojima je lako prodati bilo kakvu priču, o tome kako nas od heroja do izdajnika često dijeli samo jedan korak te kako pritisak obitelji dovodi do odluke o podnošenju vlastite žrtve.

Foto: izvor ZKM