Oleg Šurlan u Virtualnoj galeriji Umjetničkog paviljona

VIRTUALNA GALERIJA

ciklus Druga perspektiva

Izložba Oleg Šuran Ali ta priča bijaše proturječna i puna praznina jer je

Idejna autorica Virtualne galerije Jasminka Poklečki Stošić
Izbornica i autorica tekstova dr. sc. Ivana Mance

 

U petak, 7. svibnja 2021., u podne, u ciklusu Druga perspektiva u sklopu Virtualne galerije, projekta kojim se potiče promocija domaćih umjetnika mlađe generacije, Umjetnički paviljon predstavit će rad pulskog dizajnera i umjetnika Olega Šurana, jednog od mladih autora koje je odabrala izbornica ciklusa, povjesničarka umjetnosti dr. sc. Ivana Mance.

U svom projektu Oleg Šuran predstavlja izložbu koja čeka vlastitu realizaciju. Na snimkama nadzornih kamera posjetitelji će vidjeti sanduke u kojima se obično transportiraju i čuvaju izlošci prije postavljanja u izložbeni prostor. Istovremeno, na platformi Virtualne galerije publika će moći pogledati dokumentaciju radova koji se „nalaze zapakirani” u prostoru Umjetničkog paviljona. Serija crteža prikazuje neobična hibridna stvorenja fantastičnih obilježja. Niz fotografija manjih zamotanih i zagonetnih predmeta pridružen je crtežima i lirskim tekstovima u virtualnom prostoru.

Izložba Olega Šurana naziva Ali ta priča bijaše proturječna i puna praznina jer je moći će se pogledati do kraja lipnja na stranicama Virtualne galerije Umjetničkog paviljona u Zagrebu.

https://www.umjetnicki-paviljon.hr/virtualna-galerija-umjetnickog-paviljona/

Oleg Šuran samostalni je dizajner i umjetnik koji radi i kao asistent na odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu. S Olegom Morovićem i Andijem Pekicom vodi umjetničku organizaciju Fazan i web portal za dizajn, interakcije i umjetnost nakonjusmo.net, te časopis za poeziju Polet. Jedan je od predvodnika istraživačkih i kritičkih praksi u hrvatskom dizajnu, s posebnim fokusom na spekulativnu dizajnersku praksu.