Otvorenje izložbe fotografija ‘Voda 2021’ u Galeriji AMZ

Danas, 18. ožujka 2021. s početkom u 19 sati, će se u Galeriji AMZ, Pavla Hatza 6 u Zagrebu, održati otvorenje izložbe fotografija “Voda 2021”. Izložba će za posjetitelje biti otvorena od 19. ožujka do 3. travnja 2021.

Na izložbi “Voda 2021” članovi Sekcije za fotografiju Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) već devetu godinu zaredom fotografijom prikazuju nove prikaze vode, supstance od životne važnosti. Ove godine 33 fotografa s ukupno 40 djela prikazuje vodu u njenom tekućem i čvrstom stanju. Obje tehnike, i crnobijelo i u boji, zastupljene su na fotografijama na kojima se nalaze rijeke, jezera i more, a na nekima se nalaze i živa bića.

“Voda je jedan od osnova postojanja života na Zemlji. Ne samo što čini velik dio naše planete i našeg bića te što bez nje fizički ne možemo preživjeti, VODA je naša radost i tuga, inspiracija i motivacija, tj. naša prošlost, sadašnjost i budućnost.“ (Luka Mjeda, ULUPUH – Sekcija za fotografiju, organizator izložbe).

Cetina ispod Dinare, foto: Marko Čolić

Rotary klub Zagreb Medvedgrad, inicijator je i pokrovitelj izložbe VODA 2021. Klub tradicionalno na radovima izložbi Voda temelji godišnji kalendar Voda, a sva sredstva prikupljena od donacija za kalendare ulaže u projekte koji se svode pod zajednički nazivnik “Zdrava voda za sve”.

Autori fotografija:
Živko Bačić, Janko Belaj, Marko Čolić, Saša Ćetković, Marin Dražančić, Robert Gojević, Denis Gržetić, Maja Hrnjak, Nino Željko Jelenski, Lorna Kijurko, Damir Klaić, Iva Lulić, Anto Magzan, Mario Majcan, Tomislav Marić, Roman Martin, Miro Martinić, Alan Matuka, Ratko Mavar, Luka Mjeda, Karmen Orlić, Zoran Osrečak, Zaneto Paulin, Slavka Pavić, Romulić&Stojčić, Petar Sabol, Hrvoje Serdar, Walter Sirotić, Maja Strgar Kurečić, Igor Šeler, Vladimir Šimunić, Siniša Uštulica, Vladimir Vučinović

Suorganizatori izložbe:
Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) – Sekcija za fotografiju
Rotary klub Zagreb Medvedgrad
Arheološki muzej u Zagrebu

Jedan oblak moru šapće, foto: Marin Dražančić