Tamara i Žuga

TRANSHISTRIA DECONSTRUCTED vol. 2
Tamara Obrovac (glas), Žiga Golob (kontrabas)
Nedjelja, 07.03.2021. u 17:00h

LIVE: Tamara Obrovac Music – Facebook page & Youtube channel
FACEBOOK: https://www.facebook.com/tamara.obrovac/posts/10158096526942406 
YOUTUBE: https://youtu.be/WlwnM_OncFI

Ovu smo seriju pripremili kako u ovim čudnim i neizvjesnim vremenima ne bi potpuno zamrla koncertna aktivnost, stoga zahvaljujem svima koji su u neočekivano velikom broju pogledali prvi koncert, duet sa Faustom Beccalossijem na harmonici, održan ispred crkvice Sv. Roka u Draguću 31.10.2020., a koji do sada ima oko 12000 pregleda (za one koji su propustili linkovi su još uvijek aktivni na mom  Facebook i YouTube kanalu).
Reakcije su bile sjajne, dobili smo jako puno oduševljenih poruka iz zemlje i inozemstva (hvala vam!) i drago mi je ako smo uspjeli ostvariti našu želju da iskustvo gledanja online koncerata dovedemo na jednu novu razinu, kako vizualno – odabirom lokacija na kojima će se održavati koncerti, tako i u glazbenom smislu – novim konceptom, dekonstrukcijom Transhistria ensemblea na 4 dueta koje ću održati sa svakim članom benda.
Za fantastičan video zaslužna je ekipa pulske MedVid produkcije, koja će nas pratiti i na svim slijedećim koncertima.

Žiga je sjajan i inventivan kontrabasist, jedan od mojih “najvjernijih” suradnika i jako se veselim našem prvom duetu ikad.
Koncert će imati formu 45-minutne izvedbe, u kojoj ćemo neke od mojih skladbi povezati otvorenim improvizacijama inspiriranim mjestom na kojem će se koncert održati.
Mjesto ne bih unaprijed otkrila, mogu samo reći da će opet biti jedna od predivnih lokacija u Istri koje nisu toliko poznate, još jedan od malih “dragulja” kojima Istra obiluje, a koje sam glazbom i slikom željela spojiti, vjerujući da će ta ljepota bar malo uljepšati ova poprilično turobna vremena.
Svi već znate da je za mnoge, pa tako i za glazbenike ovo vrlo teško razdoblje, a za ovakve besplatne online koncerte je pogotovo važna uloga publike i medija, stoga bih cijenila da podržite naša nastojanja i ovaj produkcijski prilično zahtjevan projekt.
Podržati nas možete tako da podijelite link livestream koncerta i naravno, ako imate vremena i volje 🙂 gledate sam online koncert u nedjelju 07.03.2021. u 17h.

Hvala svima unaprijed, nadam se da se ipak ubrzo vidimo u punim dvoranama, sa prisnim kontaktima i razmjenom ljubavi kroz glazbu kao i uvijek do sada.

Do tada, čuvajte sebe i druge.
Tamara Obrovac