Odlazak nogometne legende – preminuo Cico Kranjčar

U KBC Merkur u Zagrebu je preminuo Zlatko Cico Kranjčar. Legendarna plava devetka napustila nas je nakon kratke i teške bolesti u 65. godini života.

„Dragi Cico, od srca Ti hvala na svemu, hvala na sjećanjima, na trofejima, hvala na stvaranju velike Dinamove povijesti, hvala na nogometnoj romantici i nadasve na prijateljstvu i dobrom duhu i toplini kakvu si širio među svima nama. Neka Ti je vječna slava i hvala“, ovim se riječima od svog igrača i trenera danas oprašta njegov Dinamo u kojem je 1973. počeo nogometnu karijeru.

Za prvu momčad Dinama je debitirao 1974. na utakmici protiv Hajduka, a za „Modre“ je nastupao kao igrač do 1983. godine odigravši 261 utakmicu i zabivši 98 golova. S Dinamom je osvojio prvenstvo Jugoslavije 1982. kao i dva Kupa 1980. i 1983. godine. Uspješnu igračku karijeru nastavio je u Austriji gdje je s Rapidom osvojio dva prvenstva, tri Kupa i tri Superkupa Austrije. Nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije za koju je u 11 utakmica zabio tri gola. Igračku karijeru okončao je u austrijskom SV Wienerfeldu 1993. godine.

Bio je jedan od 14-orice igrača koji su se odazvali pozivu da odigraju prvu utakmicu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a 1990. godine te je bio prvi kapetan naše reprezentacije.

Nakon okončanja igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Kao trener je vodio „Modre“ s kojima je osvojio dva prvenstva i dva kupa, a hrvatsko prvenstvo je osvojio i s NK Zagrebom. Bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije s kojom se uspio plasirati na Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine.

Napustio nas je čovjek za kojeg su na hajdukovoj stranici napisali: „Rival na travnjaku, gospodin i prijatelj van njega.“

Zbogom Cico!

Aleksandar Olujić