Premijera multimedijalne inkluzivne predstave ‘Druga koža, treće žene’ u HKD-u na Sušaku

U petak 15. siječnja 2021.g. u HKD-u na Sušaku (Strossmayerova 1, Rijeka) u 19.00 sati, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se premijerna izvedba multimedijalne inkluzivne predstave “Druga koža, treće žene”.
Predstava je umjetnička i produkcijska suradnja Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te splitske Kolaborativne izvedbene platforme – KIP.

“Druga koža, treće žene” koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri lokacije (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburg) i šest izvođačica.
Autorsko ishodište izvorno je smišljeno kao identitetski i iskustveni dijalog s marginaliziranim ženskim izvedbenim žanrovima prve polovice 20. stoljeća, poput cirkuskog side-showa ili burleske. Kako je nepredvidivost procesa stvaranja predstave uzrokovana pandemijom i ostalim nevoljama 2020. preusmjerila većinu autorskih intencija ta prvobitna tema nenametljivo se smjestila u finalnu okosnicu predstave, a to je energetsko, poetsko, plesačko, iskustveno zrcaljenje i ispreplitanje izvođača.

Predstava je nastajala u brojnim riječkim i splitskim dvoranama, u sobama i kuhinjama, u tjelesnim i virtualnim prostorima, a izvedbe predstave “Druga koža, treće žene” postaju zaštitna opna za sve te prisvojene i isplesane prostore, a onda i stvarne, imaginarne i raspršene identitete i pojavnosti.

Cijena pojedinačne ulaznice za predstavu je 40,00 kuna. Umirovljenici, članovi UPUH-a, učenici plesnih škola i grupe (+10) plaćaju 30,00 kuna po ulaznici, a za osobe s invaliditetom i njihovu pratnju ulaz je besplatan.

Ulaznice je moguće kupiti putem web stranice mojekarte.hr ili sat vremena prije izvedbe na blagajni HKD-a na Sušaku.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera kapacitet predstave je limitiran. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila magija.dance@gmail.com.

Sljedeća izvedba predstave “Druga koža, treće žene” na rasporedu je u subotu, 16. siječnja 2021.g. u HKD-u na Sušaku u 19.00 sati.

Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Autorski tim predstave “Druga koža, treće žene”

Autorice predstave “Druga koža, treće žene” su plesne umjetnice Iva Nerina Sibila i Gordana Svetopetrić, video i vizualni identitet kreirala je novomedijska umjetnica Tara Ivanišević, a uz njih predstavu izvode Tamara Bračun, Mia Kevo i Karla Lazović. Za rasvjetu je zaslužan David Dubrović, a za fotografije Nina Đurđević.
Produkciju potpisuju Gordana Svetopetrić i Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka – Plesna grupa Magija, koja je i nositelj projekta.
Financijsku podršku projektu dali su RIJEKA 2020, Grad Zagreb i Grad Split, a zahvale za realizaciju idu Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, K2K studiju, Kristini Paunovski, Sanji Polić, Helveciji Tomić i Antoniji Kuzmanić.