Mali pregled (nes)vijesti

NEUTEMELJENA PLATFORMA ?

INA-ina platforma koja je nedavno samo nestala, na opće iznenađenje i nakon duge potrage nadjena je na dnu mora. Začudo baš negdje tu gdje su joj bili ukopani i temelji. Dakle teorija da su je odnijeli vanzemaljci baš ne stoji, ali ni ona da ju je srušio vjetar. Neki kažu da odgovor možda zna MOL.

COVID 19 NA DIVLJEM ZAPADU ( BALKANA)

Veliki poglavica Tavančeros sa svoje se visine zahvalio timu vračeva koji se nisu uklopili u njegovu teoriju praska. Po toj teoriji on zna sve, a drugi su tu da njegovo znanje obrazlože, tj. blagoslove. Ako nisu spremni blagosloviti njega, morat će netko narod koji je nagrabusio. Razvoj epidemije u HR je zaista poput velikog praska i ta eksplozija novozaraženih i mrtvih vjerojatno neće stati do Božića.
Tavančeros i njegov prvi asistent Indijanac koji se rodio kao Mali medo iz šatora smatraju da su pobijedili Coronu tj Covid 19, a ovo što se sada događa je neki potpuno novi Covid 19, a ne onaj stari i ne dopušta da ga se uplete u teoriju da je ovo samo drugi val, tj. tsunami.
Je li virus pojačao anemiju kod Tavančerosa što je svakako moguće, još nije javio njegov glasnogovornik Mali bijeli labud.

KO-ZAR-I PUTEVI

Da ima opasnijih puteva od onih aglomeracijskih svjedočimo ovih dana kada su dva policajca napadnuta u Zg Harlemu. Nitko ništa ne zna. Svi šute, dvojica navodno uhapšena ( uhićena mi se nekako ne uklapa). Ovo je inače čvrsta utvrda glasača ZG gradonačelnika. Ako ne bude riješila problem policija pa onda će uletjeti Milanče. Očigledno je iskusniji i lukaviji. Od policije, pravosuđa i većine Zagrepčana.

PRESKUPO PLAĆENA DOMOVINA

Spomenik domovini u Zg koštao navodno 35 milijuna kuna. Hrpa betona što bi normalnog poduzetnika koji pravi sličnu natsteršnicu nad bazenom koštalo par stotina tisuća kuna.
A zašto se čuditi. Domovina je i inače preskupo plaćena. Pitajte prave branitelje Petrinje, Vukovara… Namjerno kažem Petrinje prije nego Vukovara, jer nije manje propatila.
Domovina i dan danas preskupo plaća slobodu. Upitajte one druge branitelje.

BROJKE I SLOVA

Svaki dan nove brojke i slova. Novozaraženi , umrli, na respiratoru. Dosadno?
Sit gladnom ne vjeruje kao ni zdrav bolesnom. Nije igra. Nije kviz. Sanjamo bijeli Božić, a bojim se da bi mogao biti crni. S velikim brojkama, s crnim slovima.

I NA KRAJU SPORT

O ravnopravnosti spolova se uvijek i u svim društvima ponešto govori, ali uvijek premalo. Naše rukometašice pobjeđuju, a nijedna TV ne prenosi utakmice. Zar žene to ne zaslužuju? I mi koji ih volimo gledati.
Bravo cure.

I PROGNOZA VREMENA

Teška su vremena i danas i sutra i u narednom periodu. Oblačno je, odvratno je, tužno je, nema zraka, nema još vakcine kod nas, nema baš ni novaca, nema poštenja, nema pravde. Jednom ili u dvi tri riči; NEMA ČEGA NEMA.

ZA ZG KULT M STRIŽAK