Volonterska akcija povodom Međunarodnog dana volontera

Volonterski centar Zagreb je povodom Međunarodnog dana volontera organizirao volontersku akciju za pomoć starijim i nemoćnim građanima Čučerja čiji su domovi stradali u potresu, kako bi im se olakšali zimski dani.

Aktivnosti su uključivale pripremu drva za ogrjev, pomoć kod utovara i istovara te isporuku drva na kućne adrese obiteljima kojima je to najpotrebnije. U akciji je sudjelovalo 15 volontera. Izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb Nina Butić Ivanković koja je i sama sudjelovala u akciji istaknula je kako je odaziv volontera bio zaista velik, no s obzirom na epidemiološke mjere, broj uključenih volontera morao je biti ograničen.

VCZ već se ranije odazvao na potrebe zagrebačkog Čučerja – ovo je treća u nizu takvih akcija.  Krajem rujna održana je akcija uređivanja vanjskog prostora Osnovne škole Čučerje. Potom je krajem listopada održana prva akcija koja je uključivala pripremu drva za ogrjev. No, kako su posljedice potresa na tom području još uvijek prisutne, javila se potreba za ponovnim dolaskom volontera i dodatnom pomoći.

U planu je nastavak pomaganja stanovnicima Čučerja, ovisno o njihovim potrebama. Stoga, pozivaju sve građane da se uključe volontirajući! Informacije o svim budućim akcijama možete pratiti na službenoj web stranici i društvenim mrežama Volonterskog centra Zagreb.

ŽELJKO KRZNARIĆ