‘On line kazalište uživo’ – nedjeljom pogledajte hit komedije Kazališta Planet Art online!

Kao odgovor na korona krizu Kazalište Planet Art osmislilo je novi projekt naziva „On line kazalište uživo“ u kojemu on line streamingom prenose kazališne predstave.

Ovaj projekt ne samo što u ovoj situaciji ograničenih kontakata i reduciranih javnih događanja uslijed pandemije može biti zanimljiv mnogim ljubiteljima kazališta, već je ujedno otvorio mogućnost da na ovaj način predstave mogu gledati svi oni koji nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama, a željeli bi to.

Predstave se on line prenose s 4 kamere, prilagođene su tv i on line mediju čime postaju, kako ih gledatelji opisuju ‘kombinacijom kazališta i filma’, a za cijenu ulaznice od 39 kuna predstave može gledati cijela obitelj.

Inače, Kazalište Planet Art jedno je od najuspješnijih i najnagrađivanijih kazališta u Hrvatskoj u posljednjih petnaest godina, prepoznato po svojoj kvaliteti, a u njemu igraju prva imena hrvatskog glumišta.

U ponudi „On line kazališta uživo“ su tri hit komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijima u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina:

‘Velika Zvjerka’ (15.11. i 6.12. u 20h)

Predstava priča o tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi koji dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, Velika Zvjerka nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti.

Redateljica: Slavica Knežević
Glume: Slavko Juraga, Marko Torjanac, Luka Dragić

‘Tko je ovdje lud?’ (22.11. i 13.12. u 20h)

Anticipirajući budućnost, šest isprepletenih crnih psihoterapeutskih komedija preispituju granicu ‘normalnoga’ u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.
„Tko je ovdje lud?“ kombinacija je crne komedije, drame i burleske koja nas kroz suptilan ludistički pristup upoznaje sa senzibilnim disidentima iz stvarnog svijeta dok u isto vrijeme razotkriva svu njegovu krhkost.

Scenografija i režija: Marko Torjanac
Glume: Natalija Đorđević i Marko Torjanac

‘Ritina škola’ (29.11. i 20.12. u 20h)

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Priča govori o tome što se događa kad se u ‘društvu znanja’ pojavi djevojka koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…sve!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi ‘u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora’… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.
Willy Russell je za Ritinu školu dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine.

Prijevod, adaptacija, scenografija i režija: Marko Torjanac
Glume: Vanda Winter / Nataša Janjić Medančić