Od danas do 31. listopada u organizaciji grada Zagreba se na središnjem gradskom trgu održava manifestacija “Plavi ceker”. Manifestaciju je u četvrtak otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prilikom uručio  potvrde o dodjeli oznake “Plavi ceker” za još 13 proizvođača. 
Kroz ovaj projekt Grad Zagreb okuplja mala i srednja poljoprivredna gospodarstva,  proizvođače najkvalitetnijih proizvoda iz cijele Hrvatske koji su spremni, u skladu s Pravilnikom,  dati na provjeru svoje proizvode i potvrditi kvalitetu.  
 
Veliko mi je zadovoljstvo što vas sve mogu pozdraviti na prvoj prodajnoj manifestaciji proizvoda s oznakom „Plavi ceker“ na kojoj smo, unatoč složenim epidemiološkim uvjetima, okupili naše  nositelje oznake. Želim zahvaliti našem resornom Uredu na organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije, a Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i NZZJZ Dr. Andrija Štampar na sudjelovanju i svom doprinosu. Nadam se da ćemo sljedeće godine, okupiti naše vrijedne proizvođače u većem broju i još jednom pokazati svima koliko smo kao grad i država bogati zdravim i kvalitetnim namirnicama, rekao  je gradonačelnik Bandić čestitavši novim dobitnicima oznake, njih ukupno 13 s 20 proizvoda.
 
 
Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić naglasio je da je u tijeku je Javni poziv za dodjelu spomenute oznake, koji traje do sredine prosinca, za sve one koji se nisu dosada uspjeli prijaviti za dodjeljivanje ove oznake kvalitete. Više o tome može se saznati ovdje.
 
Projekt dodjele i označavanja oznakom „Plavi ceker“ pokrenuo je Grad Zagreb koji je i registrirao navedenu oznaku te Pravilnikom propisao postupak dodjele oznake.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here