Jazz trio Vesne Pisarović u Dubrovniku

0

Vesna Pisarović jazz trio dolazi u Kazalište Marina Držića u četvrtak, 29.10. od 20:30h s koncertnim projektom “Mišolovka”. Band uz pjevačicu čine kontrabasist Ivar Roban Križić i bubnjar Krunoslav Levačić te će publici predstaviti izvrnute jazz standarde, stare šlagere, te nekolicinu klasika free jazza! 

Put Vesne Pisarović do jazza i improvizirane glazbe nije posve uobičajen. U dobi od dvadeset godina, Vesna postaje vrlo prisutno ime u industriji popularne glazbe u Hrvatskoj, potpisujući pet komercijalnih albuma s platinastim i zlatnim nakladama, primajući brojne nagrade ne samo u Hrvatskoj već i zemljama bivše Jugoslavije, čak i natječući se za Pjesmu Eurovizije 2002. godine. Međutim, susret s glazbom free jazz umjetnika Petera Brötzmanna u jednom berlinskom klubu u potpunosti je preokrenuo njeno iskustvo nakon kojeg je završila magisterij jazz izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall te 2012. godine objavila svoj jazz prvijenac “With Suspicious Minds” za renomiranog berlinskog izdavača Jazzwerkstatt. Trenutno živi i radi između Berlina i Zagreba, surađujući s brojnim glazbenicima kao što su Greg Cohen, Tony Buck, Chris Abrahams, Axel Dörner, Chris Dahlgren, John Betsch, Gerhard Gschlößl, Steve Heather, Clayton Thomas, Wolfgang Schmidtke, Martin Sasse, Ulrich Gumpert, te mnogi drugi.

Vesna Pisarović

Vesna u Dubrovnik stiže u pratnji bubnjara Krunoslava Levačića, vrsnog pedagoga te autora udžbenika bubnjarskih tehnika, koji ne samo da je čest gost međunarodne jazz scene u Europi već i dobitnik nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998. godini. Uz Pisarović i Levačića, trio “Mišolovka” zaokružuje kontrabasist Ivar Roban Križić. Stekao je magisterij iz kontrabasa na jazz akademiji u Grazu. Član je bivšeg HGM Big Banda, te Zagreb Jazz Orkestra s kojima je imao prilike surađivati s raznim imenima internacionalne jazz scene (Miguel Zenon, Luis Bonilla, Fay Claasen, Don Menza, Jim McNeely, etc.).

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here