ZKM-ova obavijest publici

OBAVIJEST PUBLICI

Draga publiko, prijatelji ZKM-a,

zbog većeg porasta broja zaraženih koronavirusom u Zagrebu i Hrvatskoj, Zagrebačko kazalište mladih ubuduće će – u namjeri da zaštiti zdravlje glumaca ansambla ZKM-a i svih zaposlenika te zbog predostrožnosti prema zdravlju gledatelja – u slučaju da se pojavi i najmanja sumnja da je u našem kolektivu, čak i zbog neizravnih udaljenih kontakata, potrebno zatražiti epidemiološko testiranje radi zaštite zdravlja u krugu ZKM-a, biti prisiljeno otkazivati predstave.

Trenutačno se ne vodimo brojevima prodanih ulaznica pod svaku cijenu, mnogo je pogođenih epidemijom i želimo im brzo ozdravljenje i povratak u društveni život. U ovome trenutku ZKM odgovorno podupire napore hrvatskih epidemioloških službi i liječnika te moli za razumijevanje ako iz navedenih razloga dođe do promjene repertoara. Ulaznice ćete u svakom trenutku moći zamijeniti za druge izvedbe, ili zatražiti povrat novca na blagajni ZKM-a.

Kao kulturna institucija u teškim okolnostima nastojimo zadržati i umjetnički rad na visokoj razini i opstanak kazališta, jer bez kazališta nismo grad. Stoga vas i dalje pozivamo u kazalište, dođite s maskom u ZKM i uživajte u našim izvedbama. Bez vaše uloge nema ni predstava, jer uloga je publike nezamjenjiva.

Napominjemo da je prema objavi HZJZ-a 27. rujna ove godine istaknuto „kako su kazališne predstave ocijenjene kao programi niskog rizika zaraznosti, jer je riječ o programima s isključivo sjedećim mjestima koji ne uključuju interakciju i aktivni angažman publike, a za koje je propisan razmak između gledatelja od jednog sjedećeg mjesta, uz obavezno nošenje maski tijekom trajanja izvedbeˮ.

Umjetnost je u ovim okolnostima ostati čovjek, stoga i vas pozivamo na brigu o sebi i drugima.

Vaš ZKM