Otvoren sajam zimnice i autohtonih proizvoda

Na trgu bana Jelačića otvoren je u petak 6. sajam zimnice i autohtonih proizvoda u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, odnosno Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Sajam će biti otvoren do 18. listopada i na njemu se predstavlja 90 izlagača i poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba.
 
Cilj ove prodajno – izložbene manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim domaćim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište.


Gradonačelnik Milan Bandić je otvorio sajam i iskoristio priliku da pozove sve Zagrepčanke i Zagrepčane,da naredna tri dana, dođu na glavni gradski Trg i posjete Sajam kako bi uživali u kušanju i kupovini tradicionalni pripremljenih domaćih proizvoda. Ukiseljene namirnice možemo danas kupiti u svakoj trgovini, ali domaća zimnica ipak ima posebnu vrijednost i donosi posebno zadovoljstvo. Hipokrat je rekao: „Neka vaša hrana bude lijek, a vaš lijek vaša hrana“ , dodao je za kraj gradonačelnik Bandić.

Pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Barać je rekao kako predstavljanjem proizvoda, koji su rađeni po starim tradicionalnim recepturama, Ministarstvo i Grad ima za cilj snažnije povezati proizvođače s potrošačima, kako bi ukazali na vrijednost onih namirnica koje dolaze iz lokalnog okruženja.
ŽELJKO KRZNARIĆ